Președintele PNL Movila Miresii, Mihai Nancu: Eu nu fac blat cu PSD. Noi, aromânii, prin ceea ce suntem și cum suntem născuți, nu avem cum să fim cu PSD-ul. A, că am o relație civilizată cu domnul Panțuru, asta este altceva

Noul președinte al organizației PNL Movila Miresii, Mihai Nancu, declară că nu a făcut și nu face niciun blat cu PSD și nu este „omul lui Panțuru”, așa cum este acuzat, ci pur și simplu are o relație normală și civilizată cu primarul comunei, Dumitru Panțuru (PSD).

Nancu face aceste comentarii în contextul în care potrivit surselor noastre, el a fost instalat zilele trecute la conducerea organizației liberale din Movila Miresii (în locul lui Ion Orzan) fiindcă este un apropiat al deputatului Alexandru Popa (PNL) și fiindcă ar fi omul potrivit pentru a face blatul cu PSD, dat fiind că oricum este cunoscut ca „omul lui Panțuru”. Mai mult, aceleași surse susțin că în campania de la parlamentare Nancu a împărțit în comună materiale electorale împreună cu niște tineri care purtau tricouri pe care scria „PSD”.

În ceea ce-l privește, Mihai Nancu ne-a declarat astăzi că Orzan însuși a cerut să fie schimbat din funcția amintită, pentru că are o vârstă: „Chiar domnul Orzan și-a manifestat dorința ca după ce trec alegerile din 2020 să fie înlocuit de la șefia organizației PNL Movila Miresii.

Cei care mă acuză că în campania electorală la locale sau la parlamentare eu am umblat cu o echipă de tineri îmbrăcați cu tricouri pe care scria «PSD» trebuie să aducă și dovezi. Eu am dovezi cum umbla echipa mea în campania electorală, cei care mă acuză să aducă dovezi că acei tineri erau în tricouri pe care era inscripționat «PSD».

Că eu aș face blat cu PSD-ul… Eu sunt aromân. Noi, aromânii, ca să facem blat cu PSD-ul e foarte greu. Noi, prin ceea ce suntem și cum suntem născuți, nu avem cum să fim cu PSD-ul. A, că eu am avut o relație civilizată și o relație normală cu domnul Panțuru, asta este altceva. Că așa mi se pare corect, să avem o relație civilizată, nu facem politică să ne înjurăm. Eu consider că în 2020 politica se face civilizat, adică fiecare își spune punctul de vedere; nu ești de acord cu mine, nu ești, asta e.

A, că alții erau obișnuiți să înjure PSD… Eu am spus: «Domnule, nu așa se face politica, a înjura sau a jigni! Construim o echipă bună de tineri, îi evaluăm și alegem un băiat tânăr cu care să se ne batem la alegerile viitoare».

Dar asta nu înseamnă să nu avem o relație civilizată și de respect cu edilul Primăriei Movila  Miresii, că mi se pare de bun simț faptul că am o relație civilizată cu domnul primar Panțuru, asta e normalitatea.

Domnul Orzan va rămâne consilier local, nu i se va lua sprijinul, el va avea susținerea noastră, el e singurul care ne reprezintă în Consiliul Local. Noi nu facem blat cu PSD, pentru că nu avem de ce să facem asta.

Am făcut aceste schimbări la PNL Movila Miresii pentru ca organizația să aducă băieți tineri, ca să pregătim un candidat pentru alegerile din 2024. Domnul Orzan are o vârstă, candidase de atâtea ori, nu mai era o soluție cu care să ne batem.

Eu domiciliez în Movila Miresii și am afaceri acolo de peste 12 ani. Consider că e suficient timp să cunoști comuna și problemele și să vezi care este realitatea. Sunt alții care s-au dus în alte comune și după 4 ani au dorit să candideze. Dar țelul meu nu este să candidez la Primărie, țelul meu este să fac o organizație bună, în care să strâng tineri lângă mine și unul dintre acești tineri care va veni alături de mine va candida la Primăria Movila Miresii”.

Cât privește relația sa cu deputatul Alexandru Popa, Nancu a spus: „Da, sunt prieten cu Alexandru Popa de peste 20 de ani. Și domnul Cătălin Boboc (președintele PNL Brăila – n.r.) îmi este apropiat, suntem prieteni, dar n-are nicio legătură una cu alta”.