Președintele Boboc: Dacă e să discutăm să dăm pe cineva afară din PNL, sunt cei care au făcut niște lucruri pe față, adică s-au exclus singuri din partid; noi facem pur și simplu o formalitate excluzându-i la modul oficial

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, neagă faptul că s-ar avea în vedere la acest moment excluderea din partid a unor membri și că aceste subiecte vor fi discutate la ședința Biroului Politic Municipal și respectiv, a Biroului Politic Județean ce vor avea loc în această săptămână.

Potrivit unor surse din PNL, la cele două ședințe ar urma să discute propunerile de excludere din partid a lui Alexandru Dănăilă, fost președinte PNL Brăila, Florin Cârligea, consilier județean, Vasile Cortez, consilier județean, Daniela Pascale, consilier județean, Sorin Gălbinaș,  consilier municipal, Florin Gheoghiță, consilier municipal și Laurențiu Coman, consilier municipal.

La întrebările noastre pe această temă președintele Boboc a răspuns că nu este  adevărat că se vor propune excluderi, dar pe de altă parte a spus că sunt unii membri care au făcut „pe față” niște lucruri care înseamnă, de fapt, o excludere din PNL: „Eu vin chiar acum de la București și mă întâlnesc cu Cătălin Canciu (președintele Organizației Municipale PNL Brăila – n.r.) să vedem ce se va discuta la ședința de diseară a Biroului Politic Municipal, dar nu există așa ceva, excluderi. Informația asta cu excluderile nu este bună…

Este Raluca Bucur, care a făcut niște lucruri pe față, sunt alți oameni care au făcut niște lucruri pe față… Am văzut că ați scris de Cortez, Gheorghiță, Gălbinaș, Pascale… Ce treabă am eu cu oamenii ăștia? Nu, nu… Când o să avem un comunicat oficial vă spunem”.

La insistențele noastre, în sensul de a afla dacă se va discuta, totuși despre excluderea unor membri care au făcut lucruri „pe față”, liderul liberal a spus: „Astăzi este ședința la care se vor discuta chestiuni legate de campania electorală și rezultatele obținute de PNL în municipiu, atât la alegerile locale, cât și la alegerile parlamentare. Atât.

Cât o privește pe Raluca Bucur, am dat un exemplu, în sensul că dacă e să discutăm să dăm pe cineva afară, sunt cei care au făcut niște lucruri pe față, adică s-au exclus singuri în partid; noi facem pur și simplu o formalitate excluzându-i la modul oficial”.