PREȘEDINTELE BOBOC, DESPRE SCANDALUL DIN PNL BRĂILA: LA ASTFEL DE ȘEDINȚE LUCRURILE SE MAI TENSIONEAZĂ CÂTEODATĂ, DAR ELE SE VOR LINIȘTI. ÎN ORICE ALEGERI EXISTĂ UNII CARE CÂȘTIGĂ ȘI UNII CARE PIERD

Președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că ședința Comitetului Director Județean (CDJ)  al PNL de aseară a fost una statutară, că votul a fost unul democratic și că înțelege faptul că unii dintre colegii săi sunt nemulțumiți de rezultat, dar în democrație minoritatea se supune majorității.

După ședința CDJ de aseară, primarii Petrică Andrei și Ionel Meiroșu au demisionat din toate funcțiile deținute în PNL Brăila, iar președintele organizației municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac, a anunțat că își dă demisia din funcția amintită și că va depune o plângere penală pentru fals și uz de fals în ceea ce privește trimiterea listelor către Biroul Național în altă formă decât cea votată de BPJ al PNL Brăila.

Aceștia nu sunt singurii liberali nemulțumiți de modul în care s-au stabilit listele de candidați ai PNL Brăila la alegerile parlamentare și care, mai pe față, mai subtil, transmit mesajul că nu sunt dispuși să-i susțină în campania electotrală pe unii dintre candidații PNL.

În acest context, l-am întrebat pe Cătălin Boboc ce s-a întâmplat la ședința CDJ de aseară, dacă este adevărat că nu s-a întrunit cvorumul de ședință și dacă el a schimbat fără știrea colegilor unele dintre numele de pe listele de candidați și apoi a transmis listele modificate la centru.

Boboc ne-a declarat: „Oamenii au fost prezenți fizic în sală, am avut și cvorum, am avut tot ce trebuie. Am spus și aseară, oamenii din sală nu erau holograme; de la ședința BPJ a lipsit o singură persoană, iar de la CDJ au lipsit foarte puține persoane, 3-4, pentru că noi am convocat ședința de așa natură, încât să respectăm și regulile de siguranță impuse în această perioadă, să nu fim foarte mulți în sală, iar colegii care nu au putut veni fizic să fie prezenți în sistem de teleconferință. Ca un om care am condus la viața mea niște ședințe, m-am asigurat că este îndeplinită ca la carte procedura statutară pentru a ține acea ședință”.

În ceea ce privește faptul că pe lista transmisă de el la București au figurat și alte nume decât cele aprobate în Biroul Permanent Județean (BPJ) și validate în ședința CDJ, liderul liberal a explicat: „Unii dintre colegi și-au depus candidatura în mod expres pentru un anume loc pe listă, consemnându-se în procesul verbal că dacă nu vor fi pe acel loc, ei nu doresc să candideze pe un alt loc. Văzând că între timp și alți colegi s-au retras, eu am cerut un mandat – care s-a aprobat în unanimitate și în BPJ și în CDJ – ca în cazul acestor locuri neeligibile, care nu sunt o miză, de cele mai multe ori, să pot discuta cu cei care și-au depus candidaturile, să văd dacă rămân sau dacă nu rămân în continuare disponibili să facă parte din această listă, iar în caz contrar să completez cu alte nume, ca să pot trimite la București, conform legii, listele complete cu 2 + 2 supleanți la Senat și 5+2 supleanți la Camera Deputaților”.

Întrebat cum își explică faptul că primarii Petrică Andrei și Ionel Meiroșu și-au dat demisia din toate funcțiile deținute în PNL Brăila, iar președintele organizației municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac, a anunțat că va depune o plângere penală pentru fals și uz de fals, Boboc a comentat: „În privința celor doi colegi, eu am vorbit cu unul dintre ei, urmează să vorbesc și cu celălalt. Au și ei nemulțumirile lor; din păcate, în democrație de cele mai multe ori există și oameni care nu rezonează neapărat cu deciziile majorității. Poate că nu e cel mai corect sistem din lume, dar deocamdată un alt sistem mai bun decât sistemul acesta democratic nu s-a inventat.

Acum, ca să fac o paralelă, ar însemna ca toți cei care am votat în alt mod la alegerile locale, nu cu cei care au câștigat, să ne mutăm din orașul Brăila? Eu nu cred că trebuie să ne mutăm din oraș; asta-i viața, majoritatea a decis.

Sigur, anumite nemulțumiri sunt omenești, avem și noi oameni pe care îi susținem și oameni pe care nu îi susținem și pot să înțeleg și asta. La astfel de ședințe lucrurile se mai tensionează câteodată, dar ele se vor liniști, sunt convins.

Chiar domnul primar Petrică Andrei în timpul ședinței a spus ceva ce mi-a plăcut tare mult: a spus că indiferent de rezultatul votului, ar fi bine ca primarii, în primul rând, dar și toți ceilalți colegi din sală să rămânem o singură echipă. Mi s-a părut o declarație de mare bun simț și un obiectiv pe care trebuie să-l avem cu toții.

Acum, că unii colegi au anumite nemulțumiri, iar alții fac contestații, asta e. În orice alegeri, indiferent de ce tip, există unii care câștigă și unii care pierd. Sistemul democratic nu este perfect, dar este cel mai bun sistem din lume, pe care îl folosim cu toții. În viață este foarte important ce faci după ce ai câștigat, dar este la fel de important să știi și să pierzi și să vezi ce ai de făcut. Viața merge înainte. Frumusețea în politică este tocmai asta: niciodată nu este un punct final, orice punct final este practic un nou început”.