Președintele Boboc: Nici excluderile și nici schimbarea unor președinți de organizații PNL nu sunt pentru noi un scop în sine. Scopul nostru este să construim organizații serioase, care să facă performanță în alegeri

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că schimbarea președinților a trei organizații liberale din județ, decisă zilele trecute, a avut ca unic scop îmbunătățirea activității acelor organizații și în niciun caz „un blat cu PSD” .

După cum am aflat pe surse, nici n-a început bine anul și deja a reînceput agitația în interiorul PNL Brăila, ca urmare a excluderii consilierului județean Florin Cîrligea (decizia nu e încă definitivă) și a schimbării unor președinți de organizații locale. Unii dintre liberali acuză faptul că președintele interimar Boboc, împreună cu proaspătul deputat Alexandru Popa, ar începe să-și pună oamenii de încredere la conducerea organizațiilor din județ, pentru ca la viitoarele alegeri interne pentru conducerea filialei județene PNL să  se voteze „cum trebuie” și să iasă „cine trebuie”. Mai mult, sursele noastre vorbesc despre un „blat făcut cu PSD” în comunele Traian și Movila Miresii (două dintre localitățile în care au fost schimbați recent președinții organizațiilor PNL).

În ceea ce-l privește, Cătălin Boboc  declară că nu este vorba decât despre o reorganizare firească și necesară, după analiza rezultatelor obținute de PNL la alegerile locale și parlamentare de anul trecut: „Avem organizații care de mult timp bat pasul pe loc și așa cum am zis, după ce au trecut alegerile, ne-am reluat activitatea și vrem să facem o analiză pe fiecare localitate, pe fiecare organizație în parte, ca să vedem ce e de făcut. Sunt locuri în care de ani de zile avem niște oameni care conduc niște organizații și care n-au reușit niciodată să depășească un anumit prag. Am găsit niște oameni tineri din comunitățile respective, ancorați în comunitate, cu activități liberale. Asta nu înseamnă că cineva dintre vechii  noștri colegi trebuie să plece din echipă, ci doar că trebuie să reîmprospătăm lucrurile acolo.

Cât despre comentariul cu «blaturi cu PSD»… știți ce? În decursul anilor s-au spus despre mine tot felul de lucruri, dar nu cred că cineva m-a suspectat pe mine de vreun blat cu PSD, pentru că am fost unul dintre principalii critici și adversari pe față ai PSD”.

Boboc a negat informația potrivit căreia cel care a fost numit mai nou președinte al Organizației PNL Movila Miresii, Mihai Nancu, a împărțit în campania electorală de la parlamentare materiale de propagandă electorală împreună cu tineri îmbrăcați în tricouri pe care scria ”PSD”: „Nu există așa ceva!”.

Întrebat dacă este de așteptat ca în perioada următoare să aibă loc și alte excluderi sau schimbarea unor președinți de organizații locale, liderul liberal a spus că „în PNL discuția despre excluderi nu este un scop în sine” și faptul că s-au făcut unele excluderi nu înseamnă în niciun caz că se renunță la discuții și la dezbateri în interiorul organizației.

În ceea ce privește posibila schimbare a președinților și în cazul altor organizații PNL locale, Cătălin Boboc a precizat: „Eu cred că e de datoria noastră să căutăm în fiecare organizație cele mai bune formule ca să putem crește. Nu e un scop în sine să schimbăm oameni. Scopul nostru este unul singur: să construim organizații serioase, capabile să facă performanță în alegeri”.