Președintele Boboc: Nu e adevărat că eu aș fi propus excluderea lui Dănăilă. Nu are relevanță cine a propus-o

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că nu este adevărat că el ar fi propus excluderea din partid a fostului președinte al organizației, Alexandru Dănăilă, dar nu vrea să spună cine a făcut acea propunere, pentru că în opinia sa, „nu are relevanță”.

Ieri după-amiază, informațiile obținute pe surse indicau faptul că la PNL Brăila se pregătesc mai multe excluderi și că propunerile în acest sens ar urma să fie făcute în ședința de aseara a Biroului Politic Municipal (o parte dintre ele) și în ședința Biroului Politic Județean ce va avea loc în această săptămână (o altă parte).

Numele vehiculate în acest sens erau: Alexandru Dănăilă, fost președinte PNL Brăila, Florin Cârligea, consilier județean, Vasile Cortez, consilier județean, Daniela Pascale, consilier județean, Sorin Gălbinaș,  consilier municipal, Florin Gheoghiță, consilier municipal, Laurențiu Coman, consilier municipal.

Contactat telefonic, președintele Cătălin Boboc a declarat că informațiile noastre nu sunt corecte, că nu este vorba de niciun fel de excluderi și că la ședința BPM se va face analiza rezultatelor obținute de PNL Brăila în municipiu la alegerile locale și parlamentare, „și atât”.

Boboc ne-a mai spus că dacă la un moment dat în PNL se va discuta și despre excluderi, atunci va fi vorba despre cazul unor persoane precum Raluca Bucur, „care au făcut niște lucruri pe față” (aceasta a lucrat alături de candidatul independent Adrian Tabarac în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare).

Întrebat direct dacă se va discuta în ședința BPM ce urma să aibă loc aseară excluderea din partid a Ralucăi Bucur și a altora care „au făcut niște lucruri pe față”, Boboc a spus că nu este vorba despre ședința respectivă și că a dat doar un exemplu, în cazul în care se va discuta la un moment dat despre excluderea unor membri PNL.

Câteva ore mai târziu, la ședința BPM al PNL Brăila s-a propus și s-a votat excluderea din partid a lui Alexandru Dănăilă și a Ralucăi Bucur.

Potrivit informațiilor obținute pe surse de ziariști, propunerea privind excluderea lui Alexandru Dănăilă a venit chiar din partea lui Cătălin Boboc.

L-am întrebat astăzi pe liderul liberal cum de s-a răzgândit atât de repede și a propus excluderea lui Dănăilă în acea ședință în care urma să se facă o analiză „și atât”.

Boboc a răspuns că informațiile noastră nu sunt corecte și că nu el a propus această exludere. Întrebat cine a propus-o, Boboc a spus că „nu are relevanță”: „A apărut pe surse că eu am propus acea excludere. Asta nu înseamnă că a fost așa. Nu eu am propus.

E puțin relevant cine a propus. S-a propus și s-a decis în unanimitate excluderea celor doi.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de simple: nu poți să te declari mare liberal și în același timp, să faci tot ce se poate împotriva partidului, să susții alți candidați decât cei aprobați de forurile partidului. Ori ești liberal, ori nu ești! Nu poți să fii așa și-așa”.

Președintele interimar al PNL Brăila a mai precizat că decizia luată ieri în cadrul BPM privind excluderea lui Alexandru Dănăilă și a Ralucăi Bucur nu este definitivă, ci trebuie validată de Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL. El a mai spus că astăzi va avea loc o ședință BPJ, dar nu este timp pentru a fi respectată procedura statutară, în sensul de a fi convocată „toată lumea”, pentru discutarea excluderilor, deci cel mai probabil, analiza și votul se vor realiza într-o altă ședință BPJ.

L-am mai întrebat pe Cătălin Boboc dacă este posibil să apară noi propuneri de excludere din partid la ședința BPJ de astăzi, iar acesta a spus: „Din câte știu eu, nu. Adică din ce am vorbit cu colegii… Știu că unii sunt destul de nemulțumiți de activitatea din campanie, însă vorbim de două lucruri diferite: una este activitatea sau gradul de implicare în campanie și alta este susținerea altor candidați, inițierea de discuții în interiorul partidului tocmai ca să creezi probleme; aceste ultime chestiuni nu pot fi trecute așa ușor cu vederea”.