Președintele CA al Spitalului Clinic Județean Brăila, Viorel Botea, declară că încă nu s-a găsit un manager interimar, după demisia lui Râșnoveanu. Nimeni nu vrea să preia conducerea spitalului

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Viorel Botea (AUR), a declarat astăzi că el „a fost persoana care a început proiectul de reabilitare a Unității de Primiri Urgențe (UPU)” și că „probabil în luna decembrie se va deschide UPU”, în urma finalizării lucrărilor respective.

Informat de ziariști că UPU nu se va deschide în decembrie, ci va fi finalizat în decembrie, dar se va deschide în luna martie, după ce se va face și dotarea adecvată, Botea s-a corectat „Da, va fi gata, dar nu va fi deschis”.

Președintele CA nu a fost astăzi într-una din zilele lui bune, dovadă că a  făcut și alte declarații confuze.

„Astăzi (în ședința Consiliului de Administrație – n.r.) am hotărât și mai multe corelări între organigrama Spitalului Județean pe compartimente și eficiența activității”, a spus acesta.

Întrebat la ce se referă, mai concret, Viorel Botea a spus că nu poate da detalii deocamdată, fiindcă săptămâna viitoare va avea loc o nouă ședința CA în care „vor avea analiza exactă a activității din spital, pe compartimente”.

Cum s-au putut lua azi decizii privind eficientizarea activității pe compartimente, când abia săptămâna viitoare se va prezenta analiza activității pe compartimente, nu ne e clar, dar se pare că în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean se poate face asta…

Întrebat care este situația din punct de vedere al conducerii spitalului, după ce managerul Delia Râșnoveanu și-a dat demisia, Viorel Botea a răspuns: „Momentan suntem în continuare în căutări, într-un proces de informare privind persoanele care doresc și care pot să aibă calitatea de manager pe perioada interimară. Deocamdată nu s-a stabilit care va fi noul manager”.

Cât privește faptul că din informațiile noastre, nu vrea nimeni să preia interimar conducerea Spitalului Județean, Botea a admis că acesta este adevărul: „Deocamdată nu avem informații vizavi de persoane care au dorința – și nu e vorba numai de dorință, e vorba și de putința de a face față unui astfel de act managerial”.

Cât privește faptul că fostul subprefect al Brăilei, Simona Drăghincescu, și-a exprimat pe o rețea de socializare interesul în a prelua conducerea Spitalului Județean, Botea a comentat: „Sunt convins, mă bucur. Nu e treaba noastră”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns