Președintele Cătălin Boboc, despre rezultatele alegerilor parlamentare: La PNL Brăila purceaua e moartă în coteț de 4 ani; s-o resuscităm noi în 2 luni nu erau șanse foarte mari…

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că rezultatele obținute de organizația sa la alegerile parlamentare nu sunt o surpriză, dat fiind că nu era de așteptat ca în  numai două luni de la alegerile locale, scorul partidului să se schimbe substanțial.

Mai concret, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare în județul Brăila au plasat PNL pe locul doi în ordinea preferințelor electoratului, cu 17,7% din voturi la Camera Deputaților și 17,9% la Senat, în condițiile în care primul clasat, PSD, a obținut 44,4% și respectiv 44,1% din voturi. Amintim că la alegerile locale, în ceea ce privește votul la Consiliul Județean, PSD și-a adjudecat peste 47% din voturi, în timp ce PNL a obținut doar 26% din voturi.

Liderul liberal ne-a declarat că nu era posibil ca după alegerile din septembrie, în doar două luni, PNL să facă un salt electoral spectaculos: „La scorul obținut avem sigur un mandat de deputat (Alexandru Popa – n.r.). În rest, vom vedea după ce se va termina numărătoarea la nivel național.

Aceste alegeri au fost despre guvernare, despre cine va guverna România în următorii 4 ani. Aceste alegeri au fost despre putere și opoziție. A fost o alegere între un model de guvernare bazat pe investiții și construcție și un model bazat pe populism. Guvernul liberal a trecut România un an de zile printr-o criză nemaiîntâlnită, și-a asumat niște măsuri care nu au fost deloc populare și care ne-au costat electoral. Ne-am asumat asta de la bun început și am și spus-o.

Plecând de la acest context național, cam aceasta este explicația votului și la Brăila. Pentru noi, sincer, nu cred că e vreo supriză foarte mare. În două luni de zile nu cred că se aștepta cineva să facem spectacol… La PNL Brăila purceaua e moartă în coteț de 4 ani; acum s-o resuscităm noi în 2 luni nu erau șanse foarte mari… Asta este situația, asta avem.

Miza acestor alegeri nu a fost dacă iese X sau Y parlamentar, ci a fost cine anume guvernează România în următorii 4 ani”.