Președintele Chiriac a ales un economist pentru că toți medicii cărora le-a propus să preia funcția de manager interimar al Spitalului Județean Brăila l-au refuzat: „Eu n-am fost de acord să vină o persoană din exterior”

Președintele CJ, Iulian Chiriac, declară că a primit propuneri de la brăileni cu privire la diverse persoane pe care ei le considerau potrivite pentru funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență și a primit și o scrisoare în acest sens de la Simona Drăghincescu, fost subprefect, care s-a autopropus.

Chiriac a făcut astăzi câteva precizări cu privire la modul în care a gândit atunci când a luat decizia de a o desemna pe Didi Crintea, economist, în funcția amintită: „Am avut discuții cu medici, cu șefi de secție înregimentați și politic, și dintr-o parte, și din alta, care au fost și în vechile conduceri ale spitalului; toată lumea a refuzat această funcție. Au spus că ei își fac mai bine treaba ca și medici și că ar fi bine să vină cineva cu pregătire juridică sau economică și să poată să urgenteze și să rezolve aceste probleme administrative”.

Șeful județului a spus că a luat în calcul toate variantele, inclusiv pe Simona Drăghincescu și a ales-o pe Didi Crintea, iar în opinia sa „a luat o decizie foarte bună”.

Rugată de presă să facă o prioritate din instruirea personalului medical în legătură cu modul în care comunică/ se comportă medicii și asistentele cu pacienții, Crintea a spus că va da atenție acestui aspect.

De asemenea, directorul medical al spitalului, dr. Dragoș Voicu,  a afirmat că se organizează la nivel național cursuri de comunicare și doctorii sunt invitați să se înscrie la aceste instruiri, pentru că într-adevăr, există o problemă și în ceea ce privește comunicarea între medici, dar și în comunicarea dintre unii medici și pacienți.

Dat fiind că timp de mulți ani Spitalul Județean Brăila a fost condus de medici, Chiriac a fost întrebat de ce a optat, totuși, pentru un economist.

Acesta a spus că a avut discuții și cu persoane din afara spitalului, dar și cu persoane din spital și „toate cadrele medicale au refuzat preluarea acestei funcții. Eu, personal, n-am fost de acord cu o persoană din exterior, ci e bine să ne rezolvăm problemele în interior. Și am găsit o soluție foarte bună, un economist. Îmi doresc de la această echipă să lucreze mult mai mult și să fie mai aplecată la această relație pacienți – cadru medical”.