Președintele Chiriac apreciază actuala conducere a HC Dunărea: „Este o echipă managerială bună. A schimbat în bine partea de imagine a clubului și a adus mulți sponsori cu greutate”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), apreciază actuala echipa managerială a HC Dunărea, care în opinia sa este una „bună, care a schimbat în bine și partea de imagine a echipei”.

Chiriac a declarat astăzi într-o conferință de presă că nu este un cunoscător în domeniul handbalului, dar din ce a aflat, lotul HC Dunărea este unul valoros și speră că aducerea unui nou antrenor să fie de bun augur în ceea ce privește rezultatele echipei.

„Mă bucur foarte mult că au reluat un proiect de a crește echipa de divizie – și astăzi am mai alocat niște bani exact pentru acest lucru -, de a crește fete care să ajungă la echipa mare, pentru a avea propria noastră pepinieră. Suntem în niște etape de creștere și de asumare a acestei echipe, de a fi constantă, pentru că este singura echipă din Divizia Națională și care ne poate reprezenta cu succes și în competițiile internaționale”, a spus președintele CJ.

În ceea ce-l privește pe noul tehnician al HC Dunărea, Costică Buceschi, șeful județului a comentat că acesta a mai antrenat echipa în urmă cu câțiva ani și a obținut „cea mai bună performanță”.

„Singurul lucru pe care pot să-l garantez este că echipa nu va avea nicio sincopă în ceea ce privește relația cu CJ.

Iar meritul acestei echipe manageriale este că a adus foarte mulți sponsori la echipă, ceea ce mă bucură – și sponsori cu greutate.

Banii aduc performanța. Mă uitam zilele trecute că Nicușor Dan a aprobat un buget de 3,5 milioane euro echipei CSM București. Așa poți să faci performanță. Nu am alocat atâția bani la Brăila, dar avem un lot destul de valoros ca să le ținem piept celor 7-8 echipe care se bat pentru primele locuri. Avem un campionat puternic; după al Franței, cred că al României e pe locul II, ca și valoare a echipelor”, a mai declarat Chiriac.

Precizăm că astăzi aleșii județeni au aprobat suplimentarea cotizației CJ la HC Dunarea Brăila pe anul 2022 cu suma de 1.200.000 lei.

În documentația prezentată consilierilor se arată că HC Dunărea își propune ca în sezonul competițional 2022/ 2023 să ajungă în Cupele Europene, prin obținerea locului 1-5 în Liga Națională de Handbal Feminin.

„Au fost  semnate contracte de activitate sportivă cu sportive de valoare, componente ale loturilor naționale de handbal din România și alte țări, motiv pentru care salariilor sportivelor transferate au fost mai mari decât s-a previzionat la momentul conceperii bugetului pe anul fiscal 2022, diferența salarială ajungând la suma de  191.068,25lei/ lună x 4=764.273 lei”, se mai precizează în documentația amintită.