Președintele Chiriac, către omul de afaceri Vasile Dogărescu: „Ați fost motorul care ne-a dat imboldul de a investi mai mult în stațiunea Lacu Sărat. Mai avem un lac sărat la Movila Miresii. Poate veți avea un nou proiect de suflet și acolo”

Provocare mai în glumă, mai în serios, lansată astăzi de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, către omul de afaceri Vasile Dogărescu, la inaugurarea oficiala a complexului balnear și de vacanță Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat.

Masi exact, este vorba despre o investiție 20 de milioane de euro a lui Dogărescu, ce a construit în stațiunea amintită un complex de top, care a câștigat premiul Deschiderea Hotelieră a Anului la Top Hotel Awards, cea mai importantă competiție națională din domeniul ospitalității.

În cuvântul său Chiriac a amintit că în județul Brăila mai există un lac sărat cu proprietăți curative deosebite, care-și așteaptă investitorul care să-l pună în valoare: „O investiție importantă pentru județul nostru, 20 de milioane de euro, într-un domeniu căutat în stațiunea Lacu Sărat, care ne-a determinat pe noi, CJ, împreună cu Primăria municipiului Brăila, cu primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, să încercăm ca într-un timp cât mai rapid să schimbăm fața întregii stațiuni. Mi-aș dori ca și ceilalți investitori, împreună cu Asociația pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat, să putem să facem în așa fel, încât stațiunea să fie la un nivel foarte înalt.

Dvs (Vasile Dogărescu – n.r.) ați fost motorul care ne-a dat imboldul de a investi mai mult. Să nu uităm că mai avem un lac sărat la Movila Miresii, și pe acela trebuie să-l punem în valoare și de ce nu, poate domnul Vasile Dogărescu va avea un nou proiect de suflet la Movila Miresii”.

Întrebat dacă ia în calcul ideea de a investi și în sensul exploatării turistice și balneare a lacului sărat de la Movila Miresii, Vasile Dogărescu ne-a declarat zâmbind că abia după ce va începe să-și recupereze investiția din Lacu Sărat ar putea să se gândească și la o astfel de variantă.