Președintele Chiriac consideră că era necesar să se mai întinerească echipa de conducere a CUP Dunărea: „Și nu de acum; de 2-3 ani. Nu cred că trebuie să mai așteptăm finalizarea acestui mandat”

„Da, este momentul să se mai întinerească echipa de conducere a CUP Dunărea, să se vină cu un suflu, nou, cu o altă viziune, cu alt mod de a aborda relația cu clientul” – este opinia președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Acesta a fost întrebat astăzi, în cadrul unei discuții cu presa, dacă nu crede că e timpul să se schimbe ceva în managementul CUP Dunărea, iar răspunsul său a fost „Da. Și nu de acum, ci de foarte mult timp; de vreo 2-3 ani de zile această echipă trebuia să crească o altă echipă, tânără, pentru a prelua ștafeta. Eu vă spun părerea mea personală, în calitate și de președinte CJ, acționar minoritar la CUP Dunărea: susțin această soluție de a întineri partea de conducere și partea tehnică a CUP Dunărea”.

Întrebat cât mai durează mandatul actualei conduceri, Chiriac a spus că nu știe sigur: „E vorba de 2 sau 3 ani, dar nu cred că trebuie să stăm un mandat”. El a precizat că este posibil, potrivit legii, să se întrerupă mandatul actualei conduceri înainte de termen.

Întrebat dacă este dispus să intervină, în calitatea pe care o are, pentru întreruperea înainte de termen a mandatului actualei conduceri, Chiriac a spus: „O să am o discuție și cu domnul primar (CLM Brăila este acționarul majoritar la CUP Dunărea – n.r.) și vom propune soluții, astfel încât managementul companiei să meargă în direcția bună, nu în direcția greșită. Mă refer la un nou management sau să îmbunătățim treptat, astfel încât să avem un management mult mai performant decât avem în momentul de față”.

Precizăm că structura acționariatului la CUP Dunărea este următoarea: 86,82% – Consiliul Local Municipal Brăila; 13,05% – Consiliul Județean; 0,12% – cele 43 de unități administrativ teritoriale ale județului Brăila, care sunt membri asociați în ADID Brăila.

În ceea ce privește conducerea CUP Dunărea, CLM a aprobat în 2020 reînnoirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație al CUP pentru încă 4 ani, începând cu 1 iunie a acelui an. Compania este administrată de un Consiliu de Administrație format din 5 membri, numiți de Adunarea Generală a Acționarilor, în urma unei proceduri de selecție. Cei cinci membri sunt: directorul general Silviu Mangiurea, directorul economic Ionel Avram, Gheorghe Stroe (președinte al CA), Radu Marius Surdu (consilier juridic) și Ionel Adetu (consilier județean PMP la acea vreme, economist).