PREȘEDINTELE CHIRIAC: CONSILIUL JUDEȚEAN BRĂILA A PRIMIT LA RECTIFICAREA BUGETARĂ 0 LEI. COMUNA MĂRAȘU A PRIMIT 50 DE MILIARDE LEI VECHI. ACESTA ESTE UN ȘANTAJ POLITIC

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), consideră că modul în care s-au alocat banii la recenta rectificare bugetară reprezintă o formă de „șantaj politic” pe care o practică Guvernul PNL acum, în perioada campaniei electorale. Mai exact, Chiriac acuză faptul că primăriile care au edili PSD au primit sume foarte mici sau chiar 0 lei (cazul Primăriei Brăila), iar cele conduse de PNL au beneficiat de sume mai mari.

Chiriac a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că este rușinos modul în care Guvernul PNL a înțeles să trateze brăilenii din municipiu, alocând 0 lei localității Brăila, în comparație cu comuna Mărașu, ce a primit 50 de miliarde lei vechi.

În plus, șeful CJ este nemulțumit că și instituția pe care o conduce a primit tot 0 lei la rectificarea bugetară: „Ei (PNL – n.r.) sunt acum «zero», pentru că așa cum s-a întâmplat cu Municipiul Brăila, și Consiliul Județean Brăila a primit la rectificarea bugetară tot 0 lei. Așa se gândește PNL Brăila la brăileni…

Cu siguranță folosesc Guvernul pentru șantaj politic. Din punctul meu de vedere, acesta este un șantaj politic.

Am făcut o socoteală la ceea ce înseamnă alocarea sumelor pe primăriile din județul Brăila. Localitățile care au primari PNL însumează 55.000 de oameni, iar celalalte însumează 285.000 de oameni. Aceeași sumă pe care Guvernul PNL a alocat-o pentru 55.000 oameni, a alocat-o și pentru restul de 285.000 oameni.

Să tai Municipiului Brăila și Consiliului Județean toate fondurile pentru proiectele de dezvoltare mi se pare un șantaj politic și trebuie clar amendat pe 27 septembrie.

Eu timp de 4 ani de zile am alocat primarilor din județul Brăila sume în mod egal, pentru o dezvoltare unitară a județului.

PNL-ul se mândrește cu faptul că avantajează pe unii și dezavantajează pe alții.

Dacă domnul Dănăilă (Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila – n.r.) a negociat rectificarea bugetară a municipiului Brăila, sunt ferm convins că și domnul Boboc (Cătălin Boboc, candidatul PNL la președinția CJ – n.r.) a negociat rectificarea bugetară pentru județul Brăila. Eu cred că este mândru de acest lucru”.

Chiriac – care candidează pentru un nou mandat în fruntea CJ – a mai spus că nu știe care au fost criteriile după care s-au alocat banii la rectificarea bugetară, însă în principiu, „fiecare primărie condusă de PSD a primit 2,5 miliarde lei vechi, iar celalalte primării, de alte culori politice, bineînțeles, PNL, au primit între 7-8 miliarde lei vechi și 50 de miliarde lei vechi. 50 de miliarde lei vechi a primit comuna Mărașu.

Este anormal, este un șantaj clar politic la adresa primarilor PSD și la adresa brăilenilor. Nu se poate așa ceva! Este rușinos și brăilenii trebuie să cunoască acest lucru.

Așa înțelege PNL Brăila negocierea unei rectificări de buget?

Ar fi trebuit făcută o rectificare corectă pentru brăileni”.