Președintele Chiriac: Dacă vor mai rămâne pachete din cele pregătite pentru colindători, le vom distribui copiilor de la DGASPC

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că dacă din cauza restricțiilor impuse pe fondul crizei COVID-19, în luna decembrie nu vor veni colindători la Palatul Administrativ, pachetele pregătite pentru aceștia se vor distribui copiilor aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Șeful județului a făcut această precizare în contextul în care astăzi s-a discutat în plenul CJ un proiect de hotărâre ce viza, printre altele, alocarea sumei de 29.250 lei pentru cheltuieli privind acordarea de pachete cu cadouri pentru colindători, valoarea fiecărui pachet fiind de 65 lei/colindător. Mai exact, conducerea CJ Brăila dorește să pregătească pachete pentru 450 de colindători, în condițiile în care restricțiile impuse la intrarea în instituții publice sunt severe și nu este de așteptat ca lucrurile să se relaxeze din acest punct de vedere, până la finalul anului.

Chiriac a a explicat consilierilor județeni: „O să procedăm exact cum am procedat și anul trecut, marea majoritate a acestor cadouri vor merge către copiii de la Protecția Copilului. Sperăm să le facem o bucurie și anul acesta acestor copii care sunt în grija noastră, a tuturor, nu numai a mea, ca și președinte, dar și a dvs, pentru că suntem cu toții o echipă”.

Liberalul Alexandru Bucălău a declarat, la rândul său: „Domnule președinte, am avea și noi o rugăminte: în momentul în care mergeți să faceți aceste cadouri să avem un reprezentant și noi, grupul PNL”.

„Cu mare drag, nu avem nicio problemă!”, a fost răspunsul președintelui CJ.