Președintele Chiriac declară că sunt șanse mari ca până la finalul acestei luni Spitalul Județean de Urgență Brăila să devină spital clinic

Până la finalul acestei luni Spitalul Județean de Urgență Brăila ar putea deveni spital clinic – este anunțul făcut astăzi de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful județului a declarat pe această temă: „Sperăm ca până la finalul acestei luni Spitalul Județean de Urgență Brăila să devină spital clinic de urgență. E un lucru foarte important în primul rând pentru finanțarea spitalului, dar și acolo unde suferă spitalul cel mai mult, la partea de medici, pentru că vor veni foarte mulți medici rezidenți pentru a se pregăti pe secțiile Spitalului Județean cu profesorii care activează ca și medici în cadrul acestui spital”.


La rândul său, managerul spitalului, dr. Delia Râșnoveanu, a comentat ca obținerea statutului de spital clinic are avantaje din punct de vedere al atragerii rezidenților, pentru a-și face stadiile de practică, dar și al atragerii medicilor cu experiență. În plus, Spitalul Județean va putea obține sume mai mari din contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate: