Președintele Chiriac, despre lucrările din stațiunea Lacu Sărat: „Va fi luat mobilier stradal, va fi realizat iluminatul public și în funcție de banii care vor rămâne, vom începe să amenajăm și parcarea”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) a solicitat la cea mai recentă ședință a CJ Brăila informații cu privire la lucrările ce urmează să se realizeze în perioada următoare pentru reabilitarea/modernizarea stațiunii Lacu Sărat. Întrebarea a fost pusă președintelui Iulian Chiriac (PSD), având în vedere că CJ este parte în Asociația de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacul Sărat, alături de Primăria Brăila și Primăria Chiscani.

Chiriac a explicat: „Va fi luat mobilier stradal, băncuțe, va fi și iluminatul public realizat și în funcție de banii care vor rămâne, vom începe să amenajăm și parcarea din fața stațiunii, parcarea mare, după care vom trece la înfrumusețarea a tot ce înseamnă pădure, exact cum este în Parcul Monument, astfel încât să facem o curățenie totală în acea stațiune, după care avem în vedere un proiect pentru toată piațeta din fața mănăstirii din Lacu Sărat, astfel încât să înfrumusețăm tot parcul ăla acolo și să dăm o altă față imaginii stațiunii Lacu Sărat, așa cum este normal și corect și așa cum ne-am asumat”.

Întrebat dacă se vor face investiții și în ceea ce privește plaja, șeful județului a răspuns că „plaja este privată, nu este în subordinea acestei asociații, ține de Apele Române, iar Administrația Națională Apele Române a concesionat acea plajă pe anumite segmente și cei care au plaja în administrare trebuie să facă investiții acolo, cu acordul Apelor Române”.

Amintim că anul acesta, în ianuarie și februarie, în stațiune s-a finalizat montarea bordurilor pentru trotuare și au fost montate sisteme suplimentare de preluare a apei.

În luna martie a început asfaltarea statiunii; s-a turnat primul strat de asfalt pe alei, iar după ce se vor ridică la cota capacele de canalizare și geigerele de preluare a apei se vor finaliza trotuarele și apoi se va turna ultimul strat de asfalt.

Potrivit declarațiilor făcute de primarul Marian Dragomir și președintele Chiriac, în luna mai se va finaliza asfaltarea stațiunii, „înainte de termenul contractual”. Tot în luna mai va începe montarea mobilierului stradal și va demara procedura de amenajare a parcării situate la intrarea în stațiune.