Președintele Chiriac, după ce liberalul Lungu i-a arătat o sticlă cu apă mizerabilă, luată ca mostră de „apă potabilă” de la Însurăței: „De unde am eu garanția că apa asta n-ați venit dvs cu ea din Dunăre? Spuneți numai prostii!”

Aroganță și dispreț manifestate de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care refuză să ia în serios semnalele primite de la consilierii județeni cu privire la calitatea apei din județ, pentru care noi toți, brăilenii, plătim la cel mai mare preț din țară. În condițiile în care Compania de Utilități (CUP) Dunărea, care furnizează apa potabilă în județ, este condusă de PSD-iști, iar de câteva luni prețul apei potabile a fost majorat în asemenea mod, încât a devenit un lux, Chiriac nu este dispus să accepte ideea că în uneori, brăileni primesc la robinet o apă care nu este nici pe departe potabilă și să facă verificări cu privire la acele situații.

Ieri, în cadrul ședinței CJ Brăila, consilierul liberal Dănuț Lungu a adus o sticlă de apă murdară pe care i-a pus-o în fața președintelui Chiriac și l-a informat că asta a curs la robinetele cetățenilor din Însurăței în urmă cu câteva zile.

Deși este o chestiune foarte serioasă, având în vedere că privește în primul rând sănătatea brăilenilor și apoi, că locuitorii județului plătesc o mulțime de bani pentru „apa potabilă”, Chiriac l-a urmărit pe Lungu cu un zîmbet batjocoritor pe față.

„Discutăm despre apa insipidă, incoloră, inodoră,  de care beneficiază cetățenii de la Însurăței. V-am adus și dvs o mostră, ca s-o vedeți și dvs și toți colegii. Despre asta discutăm! Despre această apă potabilă care de fapt nu-i potabilă, ci e menajeră, dar care nu poate fi folosită nici măcar la udatul grădinilor. Ca să vedeți că ceea ce v-am spus și  v-am atras atenția cu bun simț în trecut nu ați luat în considerare”, a declarat liberalul.

„Eu am mai trecut și în mandatul trecut printr-o astfel de situație, cu un fost coleg de-al dvs. Văd că…”, a spus Chiriac zâmbind, aluzia fiind la un episod din mandatul anterior, în care liberalul Ovidiu Nechita i-a pus pe masă un cozonac.

„Domnule, eu nu discut de cozonaci sau de altceva! Avem câțiva primari în sală. Nu vreau să-i întreb, pentru că sunt din partidul pe care dvs îl conduceți, dar dânșii știu destul de bine care e calitatea apei pe care o plătesc cu un anumit preț! Scrie apă potabilă, dar dedesubt scrie apă potabilă care este menajeră. Nu este bună de băut!”

„Domnule consilier, de unde am eu garanția că apa asta n-ați venit dvs cu ea din Dunăre?” a întrebat Chiriac.

„Garanția sunt eu!”, a spus  Lungu.

„Păi nu! Uite, e doamna viceprimar aici!”

„Garanția sunt eu!”

„Nu garantați nimic, domnule consilier! Garantați doar gargară politică!”, a continuat Chiriac, care, ca de obicei, atunci când este prins la înghesuială, începe să jignească.

„Simt nevoia să intervin. A fost ieri o avarie și domnii au stat imediat la țeavă cu sticla. Asta a fost! A fost o avarie, domnile, sunteți absurzi! Pe cuvânt sunteți absurzi!”, a declarat Florentina Carșote (PSD), primar interimar al localității Însurăței.

„Eu am înțeles, gașca dvs…” a început Chiriac.

„Doamnă,  sunt absurd eu?”

„Da, pentru că…”

„Știți când am luat această mostră?”

„Când ați luat-o?”

„Sâmbătă, când am făcut acțiunea miting în ceea ce privește prețul la apă, nu ieri! Vă mulțumesc!”

„N-aveți dovada că…”, a mai spus Chiriac.

„Domnule, cetățenii știu ce beau! Știu dacă pot să bea această apă sau măcar s-o folosească în gospodării!”, a replicat Lungu.

„Domnule consilier, n-aveți nicio dovadă! Ca idee, spuneți numai prostii! Vă rog frumos duceți-vă la DSP, la organele de control!”, a încheiat discuția președintele CJ.

În niciun moment Chiriac nu a spus că va solicita conducerii CUP explicații cu privire la apa murdară care a curs la robinetele celor din Însurăței în cursul zilei de sâmbătă. Pentru că pe el nu-l interesează calitatea apei livrate brăilenilor, ci îl interesează doar cantitatea, cu referire strict la sumele încasate de CUP de la populație.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns