Președintele Chiriac: E o glumiță când îi întreb pe consilierii liberali dacă vor să le explic sau să le desenez. Ei știu foarte bine răspunsurile la întrebările pe care le pun

„E o glumiță când îi întreb pe liberali dacă vor să le explic sau să le desenez” – asta spune președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), despre „formula” pe care o folosește mai nou în discuțiile cu consilierii județeni PNL, atunci când aceștia îi adresează diverse întrebări în ședințele CJ. Chiriac spune că le răspunde astfel liberalilor pentru că întrebările lor sunt de formă, sunt doar declarații politice făcute cu scopul de a da bine în ochii cetățenilor, fiindcă aleșii PNL știu foarte bine care sunt răspunsurile la acele întrebări: „E o glumiță… Până la urmă e o declarație politică… Am pretenția la anumiți colegi, pentru că știu care sunt jocurile și cum se face un anumit buget; ei știu și răspunsurile (la întrebările pe care le pun – n.r.), dar pentru a avea o declarație politică sau pentru a lua cuvântul, încep să pună întrebări de dragul de a se auzi. Pentru a se face cunoscuți în haosul, în brambureala din PNL, pentru a pleda pentru o echipă sau alta din cadrul PNL, pentru că ei au o competiție internă. Și le-am zis: «Dacă tot nu înțelegeți pe cifre, încep să vă desenez».

Ei știu foarte bine despre ce este vorba. Marea majoritate a amendamentelor propuse de ei nici măcar n-a avut acoperire legală”.

Președintele CJ a amintit de amendamentul liberalilor ce viza alocarea unei sume din bugetul județului pe acest an pentru a oferi bilete de tratament la Lacu Sărat, pentru 200 de pensionari cu venituri scăzute: „Domnule, se ocupă Ministerul Muncii de bilete de tratament! Nu au vorbit cu colegul de la Ministerul Muncii (Cătălin Boboc, președintele PNL Brăila, secretar de stat la Ministerul Muncii -n.r.) că aceste bilete se dau gratuit pensionarilor și că au fost tăiate pentru județul Brăila? Eu, când eram la Ministerul Sănătății, mă luptam ca să aduc bani pentru Spitalul Județean Brăila. Ar trebui să lupte și el, să aducă mai multe bilete pentru pensionari. Este dublă finanțare”.