Președintele Chiriac: „E posibil să mai existe mobilier ruginit și scorojit în Spitalul Județean Brăila, nu zic nu. Dar suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește modernizarea spitalului”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), ia drept declarații politice recentele critici ale consilierului județean liberal Alexandru Bucălău cu privire la condițiile din Spitalul Județean.

Bucălău a afirmat că „dacă ai neșansa de a te interna într-o astfel de «unitate medicală», trebuie să ai un psihic tare, altfel riști să cazi în depresie profundă” și că „saloanele par teleportate parcă dintr-un alt timp, vedem paturi din metal ruginit, acoperite cu saltele mizerabile, pereți scorojiți, băi infecte”.

În ceea ce-l privește, Chiriac spune că tot ce face liberalul este să încerce să transforme Spitalul Județean în câmp de bătălie politică, dar el, unul, nu va intra în acest joc: „Eu am spus de fiecare dată că Spitalul Județean este într-o continuă transformare și nu transformăm spitalul într-o scenă de război politic. Am îngropat această… (cel mai probabil, șeful județului se referă la „securea războiului” – n.r.) dar se pare că domnul Bucălău nu a înțeles acest lucru.

Într-adevăr, sunt anumite lucrări care trebuie făcute. Am parcurs prima etapă de modernizare a spitalului, cu tot ce înseamnă echipamente, avem marele proiect și cât de curând o să dăm drumul la partea de licitații la modernizarea saloanelor la Corpurile C1, C2, C3 de pe Buzăului, iar pentru Corpul B este depus proiect pe PNRR și sperăm să avem și finanțare. Corpul A este modernizat, Corpul D este modernizat, Corpul E este modernizat. Suntem foarte angrenați în aceste proiecte și le vom duce la final”.

Chiriac a mai comentat că în Spitalul Județean nu mai sunt paturi ruginite, așa cum spune Bucălău: „Paturile sunt schimbate. Din câte știu eu, în anii trecuți am cumpărat peste 1000 de paturi, unele din ele sunt schimbate. Și saltelele. Dacă va fi cazul le vom schimba și pe celelalte. Când vom reabilita totul va fi nou”.

Întrebat încă o dată dacă mai există la ora actuală în Spitalul Județean mobilier ruginit sau scorojit, președintele  CJ a răspuns: „E posibil să mai existe, nu zic nu. Dacă există vom face referat și le vom schimba”.

Chiriac a mai afirmat că „lucrurile sunt într-o continuă mișcare” din punct de vedere al îmbunătățirii condițiilor de cazare și de tratament din Spitalul Județean, dar „suntem pe drumul cel bun” în ceea ce privește modernizarea unității amintite: „Joi semnăm contractul pentru reabilitarea UPU. S-a terminat partea de sterilizare și o să se finalizeze într-o săptămână-două și acest proiect care ține de Blocul operator, a demarat coșul de fum, avem realizată partea de centrală termică, începe partea electrică, ce este foarte importantă.

Pentru mine spitalul nu va fi niciodată – cum e pentru domnul Bucălău – câmp de bătălie politică”.