PRESEDINTELE CHIRIAC: EU NU M-AM BAGAT PE SUBORDONATELE PREFECTULUI… DACA EL SE BAGA PE SPITALUL JUDETEAN, IL INVIT SA FACEM O INCURSIUNE ACOLO

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca nu are nicio problema daca prefectul Catalin Boboc vrea sa vina la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean si sa le transmita un mesaj alesilor. Chiriac a facut acest comentariu astazi, in cadrul unei conferinte de presa, cand a fost intrebat ce parere are despre intentia prefectului de a veni sa le ceara la modul oficial alesilor sa  mentina  nivelul si tonul discutiilor din sedintele de plen la un nivel decent.

In opinia sefului judetului, unii dintre cei care coboara nivelul discutiilor sunt chiar fosti colegi de partid ai prefectului, adica sunt consilieri PNL: “Eu cred ca nici domnul prefect n-o sa poata sa-i tina in frau. Stiti foarte bine care sunt protagonistii acestor discutii si acestor scandaluri – aceleasi personaje de 3 ani si jumatate, care tot fac discutii in CJ”.

Chiriac a mai spus ca a preferat ca pana acum sa se bazeze pe buna crestere si pe bunul simt al consilierilor si in plus, ca sa nu fie acuzat ca “le baga pumnul in gura” alesilor, i-a lasat sa vorbeasca in sedinte, chiar daca unii vorbeau pe langa subiect, dar „s-a terminat si rabdarea mea si am zis ca trebuie sa luam masurile de urgenta si chiar am intrerupt sedinta.

Chiar la un moment dat, unul dintre consilieri tipa foarte tare dupa sanctiunile date (liberalul Ovidiu Nechita, caruia Chiriac ii ceruse sa paraseasca sala – n.r.), ca nimeni n-a chemat Jandarmeria, sa vina Jandarmeria sa-l ia. Pana la urma n-a sunat nimeni la Jandarmerie, ci am spus doar sa taca si sa ne lase sa discutam proiectele de hotarari, sa le votam in consecinta, pentru ca exista o regula a votului.

Daca au o problema din punct de vedere administrativ, le-am spus ca mai au si alte cai de atac si le-am spus sa atace in contencios administrativ daca li se pare ceva la acel proiect, dar de 4 ani de zile, de cat au urlat la proiectele respective, nu au atacat absolut niciunul.  Au dorit sa duca tot acest scandal pentru a-si crea notorietate; din punctul meu de vedere si-au creat o notorietate negativa si brailenii au vazut de ce sunt in stare.

Domnul prefect este invitat la fiecare sedinta, il asteptam cu mare drag. Ba chiar am vazut ca are niste declaratii legate de Spitalul Judetean.… Eu nu m-am bagat pe subordonatele lui… Il invit la Spitalul Judetean, sa facem o incursiune, sa vedem ce s-a intamplat si pe acolo. El  doar cunoaste de sus, de acolo, de unde este dansul, dar poate vede lucrurile altfel. Eu sunt jos, alaturi de braileni si le cunosc foarte bine problemele”.