Președintele Chiriac: Faptul că Spitalul Județean nu a mai fost o redută politică a demonstrat că în anii trecuți investițiile și modul de organizare s-au întâmplat corespunzător

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că hotărârea de înființare a trei secții clinice în cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați, este doar primul pas pe linia tranformării unității medicale amintite în spital clinic.

Chiriac face referire la faptul că ieri, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Brăila a aprobat ieri înființarea a trei secții clinice: Chirurgie Generală, Medicină Internă și Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reparatorie.

„Eu știam de foarte mult timp de chestia asta, dar mă bucur că domnul profesor Nechita (prof. dr. Aurel Nechita) de la Galați a înțeles că doar împreună putem să ne dezvoltăm, că a fost de acord ca la Brăila să înființăm aceste trei secții clinice, asta însemnând că rangul Spitalului Județean de Urgență Brăila va fi ridicat la cel de spital clinic și că vom avea alte sume de încasat în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, va însemna că dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Brăila, să sperăm, viitor spital clinic, este într-o continuă mișcare și că am muncit cu sârg acolo și ne-am pus ideile și uitați că lucrurile se întâmplă în pozitiv, nu în negativ.

Faptul că spitalul nu a mai fost o redută politică a demonstrat că în anii trecuți investițiile și modul de organizare s-au întâmplat corespunzător și eu vreau să vă mulțumesc tuturor. Vom mai avea suprize legate de Spitalul Județean de Urgență Brăila, dar haideți să depășim această etapă legată de spital clinic, după care o să discutăm și vom pune în practică și următoarea mișcare.

Asta demonstrează unitatea echipei și faptul că acolo au fost oameni care au avut aceeași viziune și aceeași gândire și aceeași direcție.

Mie nu prea îmi place să spun dinainte ceea ce facem, ci doar după ce semnăm. Să sperăm că va hotărârea va trece și de Senatul Universității, astfel încât să trimitem documentația la Ministerul Educației și la Ministerul Sănătății, pentru a întocmi toate documentele. Dar primul pas este cel al Consiliului de Administrație și acceptul Spitalului Județean de a înființa aceste trei secții”.