PREȘEDINTELE CHIRIAC: ÎN PREZENT NU ESTE O SITUAȚIE LA LIMITĂ ÎN SPITALE, SĂ SPUI CĂ RISCĂM SĂ NU MAI AVEM PATURI LIBERE PENTRU BOLNAVII DE COVID DIN BRĂILA

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că în spitalele brăilene situația este ținută sub control, din punct de vedere al îngrijirii bolnavilor confirmați cu COVID-19.

În contextul în care subprefectul Simona Drăghincescu (ce are în prezent atribuții de prefect) a declarat astăzi că „acum, la o incidență de peste 1,5 la mie, toate spitalele sunt pline”, l-am întrebat pe președintele Chiriac dacă într-adevăr spitalele brăilene sunt pline și dacă există riscul să nu mai fie locuri pentru noi pacienți infectați cu coronavirus.

Acesta ne-a spus: „Nu se poate spune că «spitalele sunt pline». Dvs știți că numărul cazurilor confirmate variază de la o zi la alta și de asemenea, și numărul persoanelor care se vindecă și sunt externate variază de la o zi la alta, deci numărul paturilor libere din spitale este într-o continuă dinamică.

Însă în prezent nu este o situație la limită, să spui că riscăm să nu mai avem paturi libere pentru bolnavii de COVID din Brăila. Spitalele deocamdată fac față. E adevărat că așa cum vă spuneam încă de la începutul pandemiei, am mai avea nevoie de cadre medicale, ca să nu fie epuizate cele care se ocupă de pacienții cu COVID, dar deocamdată lucrurile sunt sub control.

Sunt locuri în spital pentru pacienți brăileni. Și când spun «pentru pacienți brăileni» mă refer la faptul că în perioadele în care în județul nostru se înregistrau mai puține cazuri de îmbolnăviri cu COVID, mai erau transferați în spitalele brăilene și pacienți din alte județe. Acum nu mai este cazul.

Oricum, numărul cazurilor înregistrate zilnic în județul la Brăila a scăzut de la circa 50 la 35”.