PREȘEDINTELE CHIRIAC: ÎN SEPTEMBRIE VOM AVEA UN APARAT RMN NOU LA CORPUL B AL SPITALULUI JUDEȚEAN. ACESTA VA DESERVI ÎN PRIMUL RÂND PACIENȚII DE LA SECȚIA ONCOLOGIE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că la ora actuală la Corpul E al Spitalului Județean (Secția Cardiologie – Pediatrie), „corpul de legătură este aproape gata, urmând ca până la sfârșitul lunii să obținem toate avizele pentru a putea fi pus în funcțiune”. Chiriac a precizat însă că deocamdată, pe perioada pandemiei, Corpul E va continua să fie folosit ca spital suport COVID-19.

Șeful județului a mai oferit câteva detalii cu privire la stadiul investițiilor la celelalte corpuri ale Spitalului Județean: „La Corpul B se efectuează lucrări și în septembrie vom avea un aparat RMN nou, așa cum am promis, iar acesta va deservi în primul rând pacienții de la Secția Oncologie, care până acum erau duși de la un corp la altul al Spitalului Județean, ca să facă un RMN.

Se lucrează și la partea de alimentare cu energie electrică, pentru că aceste echipamente (Computer Tomograf și RMN) au un consum foarte mare. Mai avem în vedere și acel echipament care va doza partea de citostatice, dar din cauza restricțiilor de deplasare din Franța, încă așteptăm specialistul să vină să mai facă un training.

Pe de altă parte, am depus cererea de  finanțare pentru reabilitarea Corpului A, pe un proiect de 8 milioane de euro, așteptăm să ne înștiințeze Ministerul Fondurilor Europene să mergem să semnăm contractul și să trecem la următoarea etapă, să dăm drumul la achiziție și sperăm ca în primăvara anului viitor să începem efectiv reabilitarea Corpului A pe ceea ce înseamnă cazarea pacienților, cu grupuri sanitare noi, cu mai puține paturi în saloane, să arate ca un spital adevărat și să oferim bolnavilor condiții mult mai bune de cazare”.