Președintele Chiriac, întrebat despre modul în care CJ Brăila va susține sportul de masă: „Acolo doare rău, e buba. Ca în fiecare an, vom asigura finanțare pentru diverse proiecte, pe Legea 69”

„Acolo doare rău, e buba, sunt asocieri private cu probleme sau cu mici probleme, dar vom fi alături de ele, cum am fost în fiecare an, prin finanțare pe Legea 69 a proiectelor pe care le fac pentru dezvoltarea sportului de masă. Așteptăm și alți sponsori care să-i susțină”  – este declarația președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), când a fost întrebat de felul în care vede dezvoltarea sportului de masă la nivelul județului.

Șeful CJ a explicat că dincolo de aceste finanțări punctuale, pe proiecte, administrația locală va sprijini sportul de masă prin a pune accent pe ceea ce înseamnă infrastructură sportivă, „fiindcă fără aceasta nu poți să faci performanță”: „Suntem cu toate documentele în pregătire pentru  noua Sală Polivalentă, care va avea 4-5 mii de locuri și acolo vom putea dezvolta partea de handbal, volei, baschet și de ce nu, tenis de câmp.

E un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se predea de la minister toate edificiile în paragină, să spunem așa – și aici mă refer la Stadionul Municipal, unde a fost acel litigiu cu pista de dirt-track și dacă va trece la Primăria municipiului și eu, și domnul primar am spus că vom face un proiect împreună pentru modernizarea Stadionului Municipal.
Stadionul de atletism, care există, nu există, e tot la Ministerul Tineretului și Sporturilor. Totul ține de documentele legale pe care trebuie să le încorpim și să le aprobe Guvernul”.

În ceea ce privește înotul, Chiriac a spus că din punctul său de vedere trebuie terminat bazinul olimpic, care este construit de CNI, iar bazinul acoperit de la Liceul cu Program Sportiv „ar trebui demolat și construit un bazin nou, tot cu o finanțare CNI sau guvernamentală, pentru că noi suntem un județ mic, nu avem bani la discreție”.