Președintele Chiriac: „Pentru noi este important să ținem într-o stare foarte bună drumurile județene și asta se întâmplă. Până în 2024 județul Brăila nu va mai avea un metru pătrat de drum din piatră”

„Nu fac absolut nimic cu dedicație!” – este răspunsul președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), atunci când a fost întrebat, în glumă, dacă a asfaltat drumul din localitatea Cireșu cu dedicație pentru președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa. Cei doi au avut în trecut dispute pe mai multe teme, între care și aceea a stării drumurilor comunale și județene din Cireșu.

„Era în programul de asfaltare, de reabilitare și modernizare de anul acesta și a intrat efectiv în etapa de a fi asfaltat. Sunt în regulă cu lucrările. Se lucrează în continuare în județ, încercăm să terminăm tot de asfaltat până la sfârșitul lunii iulie, dacă vom mai primi bani de la Guvernul României pe segmentul drumuri județene să putem să-i cheltuim și pe aceea.

Sunt tronsoane de drum despre care nu stăm să discutăm acum că-i al lui X sau al lui Y, sunt ale CJ Brăila, care trebuie reabilitate, modernizate sau întreținute. Asta facem noi. Oricum, în valea aceea era dezastru și trebuia să intre, era chiar primordial.

Și mă duc pe toate tronsoanele. Să știți că s-a lucrat și pe drumurile pe care le facem pe fonduri europene, s-a asfaltat și la Stăncuța, și la Tufești, și pe Drumul mării, care este foarte tranzitat.

Pentru noi este important să ținem într-o stare foarte bună drumurile județene și asta se întâmplă, din punctul meu de vedere. Prima etapă și primul obiectiv din campania electorală și din primul mandat, și din al doilea am ajuns cred că la 100% în ceea ce privește lucrurile acestea, că am zis să avem toate drumurile asfaltate. Avem proiecte depuse, deci până în 2024 județul Brăila nu va mai avea un metru pătrat de drum din piatră”.