Președintele Chiriac: Personalul medical de la Spitalul Județean este epuizat de numărul mare de pacienți

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), le-a cerut ieri consilierilor județeni să facă eforturi pentru a convinge cât mai mulți oameni să se vaccineze, fiindcă în opinia sa, acesta este modul în care va reduce semnificativ numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19.

La finalul ședintei de plen Chiriac a vorbit despre numărul mare de pacienți diagnosticați cu COVID-19 internați în Spitalul Județean și de faptul că medicii sunt epuizați. De asemenea, șeful județul a declarat că se fac eforturi pentru dotarea Spitalului Județean cu tot ceea ce este necesar pentru îngrijirea pacienților cu COVID: ”La spital s-a mai investit într-un stocator mare de oxigen. În momentul de față se consumă 10.000 de litri de oxigen pe zi. În circa o săptămână, maximum două, vom mai aduce încă un stocator de oxigen, la o capacitate de 8.000 litri, adică încercăm să dublăm capacitatea, astfel încât niciun pacient care intră în Spitalul Județean să nu ducă lipsă de oxigen.

Când mă refer la stocator, este vorba de tot sistemul de oxigen pe care îl are la dispoziție Spitalul Județean. Se merge foarte puțin pe butelii, mergem pe acest sistem integrat și mă bucur foarte mult că spitalul, pe timpul verii, a făcut o investiție foarte bună și foarte serioasă: la Corpul C, secția de Boli Infecțioase, avem aproape în toate saloanele instalație de oxigen. Și avem și în Corpul E.

Încercăm să mai găsim câteva paturi, 10 – 20 de paturi pe care să le conectăm la oxigen. De aceea am luat și hotărârea să mai punem un stocator mare de oxigen, de 8.000 l.

Din numărul total de paturi de 1.200, în momentul de față sunt internați 460 de pacienți cu COVID-19, doar la Spitalul Județean.

Personalul medical nu că este sfârșit, este foarte epuizat de numărul mare și fluxul de pacienți. Ei încearcă – și noi, cât putem, pentru că le-am acordat tot sprijinul financiar, pentru tot ce au nevoie -, să facă o îngrijire de calitate.

Sperăm să nu mai dureze mult acest val 4. Văd că brăilenii au început să meargă tot mai mulți la centrele de vaccinare. Să trecem cu bine și să pregătim în continuare spitalul pentru – ferească Dumnezeu – un alt val, 5!”.