Președintele Chiriac (PSD): Atitudinea consilierilor județeni PNL este în continuare distructivă. Vom continua obiectivele așa cum ni le-am propus, fără idei futuriste, gen PNL

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), este nemulțumit de modul în care merge „colaborarea” cu PNL în ceea ce privește activitatea CJ. Chiriac spune că deși la nivel central există o alianță între PNL și PSD, în plan local PNL are aceeași „atitudine distructivă” ca în anii trecuți, când e vorba desptre votul în ședințele CJ.

Șeful județului a comentat într-o recentă conferință de presă că această atitudine a liberalilor s-a văzut și la votul dat la bugetul pe anul în curs (mai concret, consilierii județeni PNL s-au abținut de la vot): „În fiecare an ne-am consultat cu consilierii liberali în privința proiectului de buget. Și anul acesta. Prima oară am vorbit cu  cu PMP, cu domnul Viorel Botea, reprezentantul consilierilor, ne-am pus de acord și i-am explicat pe ce proiecte am pus banii.

Am invitat și Partidul Național Liberal. Am avut o discuție de aproximativ două ore. Au fost trei reprezentanți, dar nu vreau să le dau numele. Le-am explicat că banii Consiliului Județean nu sunt foarte mulți și că ne axăm mult pe partea de fonduri europene și că trebuie să avem un cashflow pozitiv, astfel încât să avem bani de rulaj pe aceste proiecte.

Au zis «Da, bun, suntem de acord cu aceste lucruri, dar ne dorim parc industrial» și eu le-am adus aminte că Municipiul Brăila dezvoltă un parc industrial și apoi facem noi. Le-am spus în felul următor: orice investitor care vine la Brăila este binevenit, dar noi nu condiționăm unde să facă investiția, ci să pună degetul pe hartă și noi luăm toate măsurile ca să-i dăm tot sprjinul pentru investiția respectivă. Nu, liberalii au dorit să fie un loc de sine stătător, să-l condiționeze pe investitor să meargă în punctul respectiv. Și am zis că nu mi se pare corect față de investitor.

Am pus în buget 12 milioane de lei pentru viitoarele proiecte de cofinanțare (este vorba despre asocierile cu localitățile din județ pentru realizarea diverselor proiecte de interes comunitar – n.r.) și am spus că e greu acum pentru CJ să duceam acest program, dar îl vom duce până la final de mandat. M-au întrebat de ce 12 milioane și nu 15 milioane și le-am explicat că anul trecut execuția pe aceste proiecte a fost 10 milioane lei, deci 12 milioane lei va fi suficient. Dacă o să fie nevoie, atunci la o rectificare putem mări suma.

Nici acest lucru nu l-au înțeles. Au altă viziune.

Din punctul meu de vedere, votul lor de abținere nu este al consilierilor județeni PNL, ci este doar o sarcină de partid a președintelui dumnealor (Alexandru Popa, președintele PNL Brăila – n.r.) , că atât gândește el. Și cu asta cred că am spus tot… Pentru că în discuțiile personale unii spun ceva, alții spun altceva.

Nu mă deranjează, dar am vrut să văd atitudinea lor. În continuare este o atitudine distructivă, nu constructivă. Eu pot doar să vă promit că ne ținem de partea de dezvoltare cât mai mult și sunt lucruri foarte importante care se întâmplă în județul nostru. Vom continua obiectivele așa cum ni le-am propus, fără a ne abate de la ele și fără a avea idei futuriste, gen PNL. Nu le facem noi pe toate, nu suntem noi cei mai deștepți, dar cred că este un buget echilibrat, foarte bine gândit, pe proiecte”.