Președintele Chiriac (PSD): „Îmi doresc să avem cât mai multe femei primar. Avem colege care pot să facă administrație foarte bine, care chiar au demonstrat”

Președintele CJ Brăila, social-democratul Iulian Chiriac, declară că PSD este pregătit pentru alegeri pentru funcția de primar al localității Însurăței, însă în ceea ce-l privește, are dubii că vor fi organizate alegeri prea curând: „Așteptăm hotărârea de Guvern unde se vor organiza alegeri la nivel național în orașele unde va fi nevoie de alegeri, dar eu cred că nu se va întâmpla atât de repede.

Nu știu să vă spun dacă vor avea loc în toamnă, că depinde de primul ministru când va organiza. Dacă sunt una-două localități (în țară – n.r.) cred că va lăsa lucrurile până în 2024”.

Chiriac spune însă că este încrezător cu privire la faptul că la alegerile din Însurăței candidatul PSD – viceprimarul Florentina Carsote – va câștiga: „Am trecut noi prin alegerile de la Viziru, unde am pornit de la minus infinit și am câștigat, cu toată opoziția. Dar eu vă spun că ne dorim foarte și mult – și eu îmi doresc, personal – să avem cât mai multe femei primar, cât mai multe primărițe care să ne reprezinte cât mai bine și colege care pot să facă administrație foarte bine, care chiar au demonstrat”.

Având în vedere că este de așteptat ca în toamnă să aibă loc alageri interne în PSD Brăila, l-am întrebat pe șeful CJ dacă își dorește ca și în conducerea organizației să fie mai multe femei. Acesta a răspus că oricum, potrivit statutului, trebuie să existe o anumită reprezentare a femeilor în conducerea Organizației județene PSD.

Ziariștii au comentat ironic că există unele femei de mare valoare în PSD Brăila care „au demonstrat” și că acestea ies în evidență în toate modurile posibile.