Președintele Chiriac: „Radu Popa, primarul comunei Cireșu, a revenit cu picioarele pe pământ și a hotarât să nu mai fie singurul primar din județul Brăila care se opune implementării SMID”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) anunță că primarul comunei Cireșu, Radu Popa (PNL), a decis să colaboreze în implementarea  Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), care înseamnă, printre altele, ca în întreg județul să funcționeze un operator unic de salubritate.

La nivelul județului Brăila Asocierea RER a câștigat licitația pentru desemnarea operatorului unic de salubritate, iar aceasta a intrat în activitate de la 1 martie. Pe 28 februarie, în cadrul uei conferințe de presă, Liviu Mocanu, director RER Ecologic Service, a declarat că „primarul comunei Cireșu n-a vrut să colaboreze de niciun fel cu noi pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). Dânsul, ca și celelalte unități administrativ teritoriale, aveau obligația să desemneze o persoană care să ne însoțească la împărțirea recipienților, la împărțirea sacilor și la colectare. Dânsul a zis că nu este de acord cu acest SMID și nu-l interesează”.

În condițiile în care este vorba despre un proiect cu finanțare europeană la care au aderat toate localitățile din județ, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a afirmat în aceeași conferință de presă că dacă se opune implementării SMID, primarul Popa „riscă să plătească toate sumele, 30 de milioane de euro, pentru că acesta este un proiect european și trebuie implementat corespunzător. O să răspundă conform legii”.

De altfel, Chiriac a anunțat printr-o adresă oficială și Ministerul Fondurilor Europene cu privire la poziția primarului Popa, iar de acolo a fost transmisă o adresă la Primăria Cireșu, prin care acesta era informat că există niște consecințe în cazul în care refuză să colaboreze cu RER.

Aseară șeful județului a anunțat într-o postare făcută pe o rețea de socializare că Radu Popa a desemnat un reprezentant al Primăriei care să se ocupe de tot ceea ce ține de colaborarea cu operatorul unic: „Radu Popa, primarul comunei Cireșu, a revenit cu picioarele pe pământ și a hotarât să nu mai fie singurul primar din județul Brăila care se opune implementării unui proiect european atât de important cum este SMID.

Nu am înțeles decizia inițială și de ce a ales această cale în condițiile în care vorbim de o chestiune extrem de serioasă, cu implicații la nivelul relațiilor cu Uniunea Europeană, nu despre ceva nesemnificativ și care poate fi transformat într-un subiect politic. Oricum, este un lucru bun că a înțeles, chiar și în al doisprezecelea ceas. Nu orice subiect se poate juca politic și locuitorii din Cireșu nu meritau să fie singurii brăileni care nu beneficiază de serviciile operatorului unic de salubrizare!

În încheiere, vreau să le mulțumesc public tuturor primarilor brăileni, indiferent de partidul din care fac parte, pentru implicare! Le mulțumesc primarilor PNL pentru faptul că au înțeles că cel mai important este binele comunității, nu scandalul și, de foarte multe ori, chiar circul politic”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns