Președintele Chiriac: „Să terminăm cu pensionarii la CUP Dunărea! Dacă pleacă pensionarii le putem da o șansă tinerilor”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că inginerul Ionel Pătrașcu nu mai este director tehnic al Companiei de Utilități „Dunărea” Brăila și a fost detașat în județ.

Chiriac a fost întrebat astăzi care este situația în privința lui Pătrașcu, având în vedere că și el, și primarul Marian Dragomir au susținut că acesta ar trebui demis, dacă nu-și dă demisia, după incidentul cu fetița de 4 ani care a căzut într-o canalizare fără capac, când Pătrașcu a avut o atitudine complet nepotrivită cu funcția pe care o ocupa în companie.

Chiriac a mai precizat că din punctul său de vedere este necesară o schimbare de generații la conducerea CUP Dunărea, nu doar schimbarea directorului tehnic: „Eu mi-aș dori ca lucrurile să se întâmple mai repede, că mai sunt și alți pensionari, să găsim ingineri tineri care vor să muncească și să facă treabă mult mai bine și cu alt amplomb la CUP Dunărea. O să propun de fiecare dată să terminăm cu pensionarii din CUP. Avem destui ingineri tineri”.

La remarca unui ziarist cu privire la faptul că Păstrașcu e prezentat de unii ca fiind un profesionist, deși el are la activ falimentul CET, societate pe care a condus-o înainte de a veni la CUP Dunărea, Chiriac a comentat: „E profesionist în falimente… Cred că dacă pleacă pensionarii le putem da o șansă tinerilor pentru a munci într-o companie și cred că sunt destui ingineri. Dacă angajează 10 și rămân 3, ăia 3 sunt foarte buni și trebuie să mergem mai departe”.

Întrebat dacă directorul general Silviu Mangiurea (PSD) și directorul economic Ionel Avram (PSD) sunt de acord cu schimbarea pensionarilor din fruntea CUP, președintele CJ a spus: „Nu contează că sunt de acord sau nu, eu vă spun părerea mea personală, cum voi milita în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru ceea ce înseamnă CUP Dunărea. Dacă am un cuvânt de spus, vi l-am spus și dvs și o să-l spun în continuare în Adunările Generale. Să terminăm cu pensionarii la CUP!”.