PREȘEDINTELE CHIRIAC: SE FACE ȘI A DOUA DEZINFECTARE LA CORPUL B. DE MÂINE DIMINEAȚĂ VOM ÎNCEPE MUTAREA PACIENȚILOR ÎN CORPUL B. PÂNĂ LUNI ÎI MUTĂM PE TOȚI

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că s-a întârziat puțin reluarea activității medicale în Corpul B al Spitalului Județean (care a fost până acum suport COVID-19),  pentru că după mutarea pacienților infectați cu coronavirus în Corpul E, conducerea spitalului a preferat ca în loc să facă doar o dezinfectare, să facă două, înainte de a aduce în saloane alți pacienți, cu alte probleme de sănătate.

Chiriac ne-a spus că mâine dimineață va începe mutarea pacienților în Corpul B, iar de luni, activitatea medicală se va relua pe secțiile care funcționau în  mod obișnuit în clădirea respectivă: „ În momentul de față se face a doua dezinfectare. Am luat decizia ca, având în vedere că acest Corp a fost suport COVID-19, să facem două dezinfectări, ca să ne asigurăm că atunci când îl deschidem, sunt protejați atât pacienții, cât și cadrele medicale. De mâine dimineață vor începe să fie mutați pacienții din Corpul A, în Corpul B. Nu se va putea face totul într-o zi sau două, pentru că sunt mulți pacienți de mutat și unii au probleme severe, trebuie procedat cu grijă – și mă refer în primul rând la cei de la Oncologie. Am vorbit și cu Stația de Ambulanță și facem un program pentru mutarea pacienților în Corpul B. Avem un plan bine stabilit, pus la punct cu șefii de secții și până luni îi mutăm pe toți. În primul rând vom muta pacienții în stare critică, de genul celor de la secția Oncologie”.