Președintele Chiriac spune că în câteva zile vor începe lucrările de modernizare în stațiunea Lacu Sărat: „Anul viitor, când va începe sezonul estival, stațiunea va arăta cu siguranță altfel”

În circa 10 zile ar trebui să înceapă lucrările de modernizare în stațiunea Lacu Sărat – este ceea ce a declarat astăzi în ședința CJ Brăila președintele Iulian Chiriac. Șeful județului a fost întrebat de consilierul județean Dănuț Lungu (PNL)  care mai este situația în privința activității Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat, înființată în 2021, fiindcă în stațiunea amintită nu se vede nicio schimbare, din punct de vedere al investițiilor administrației publice.

Chiriac a spus că „s-a încheiat licitația pentru tot ce înseamnă asfaltare/ modernizare alei principale, drum de  intrare, parcare și vom demara lucrările în următoarele zile, împreună cu investitorii de acolo, ca să nu periclităm nici activitatea lor.  Sper că în câteva zile să fie utilajele acolo, se vor deschide șantierele.

Sunt proiectele pe care le-am preluat de la Primăria Chiscani și colegii de la asociație sunt pregătiți, în momentul în care se vor deschide axele de finanțare vor fi depuse.

Am fost acum două săptămâni la o ședință a  Agenției de Dezvoltare Regională care s-a ținut la Constanța și am dat drumul spre consultare tuturor ghidurilor de finanțare pentru viitorul exercițiu financiar. Așteptăm această perioadă de consultare a ghidurilor, iar în momentul în care vor fi votate și se va termina suntem pregătiți cu toate proiectele, pentru a le depune pentru finanțare europeană”.

În ceea ce privește lucrările care vor demara în perioada imediat următoare în stațiunea Lacu Sărat, Chiriac a spus că încă nu s-a decis cu ce se va începe: „Poate se va începe cu parcarea mare, pentru a face locuri de parcare frumoase, ca să nu se mai intre cu autoturismele în stațiune, începând de la sensul giratoriu, de la Drumul Național, către stațiune și apoi să se facă aleile, curățenie, parcul englezesc, mobilier stradal, sunt toate pregătite. Bani să avem, să le facem. Vrem să continuăm și în toamnă, când turiștii n-o să mai fie în stațiune și constructorul să aibă mai mult front de lucru, iar anul viitor când va începe sezonul estival stațiunea va arăta cu siguranță altfel”.

Întrebat dacă se va interzice circulația mașinilor în stațiune, Chiriac a răspuns: