Președintele Chiriac: Susținerea culturii face parte din obiectivele mele de dezvoltare locală

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că și în acest mandat în fruntea instituției amintite își propune să susțină viața culturală a județului. Chiriac a prezentat recent un bilanț al activității desfășurate în primul an de mandat (octombrie 2020-octombrie 2021), în care a menționat: ”Am continuat sprijinirea festivalurilor devenite deja tradiție cum ar fi: «George Grigoriu» – singurul festival internațional de muzică ușoară din România, Festivalul de Jazz «Johnny Răducanu», Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, Festivalul de folk «Chira Chiralina».

Tot pe domeniul cultură, în baza unor proiecte în cadrul programului pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2021, Consiliul Județean a aprobat o sumă totală de aproximativ 100.000 de lei pentru trei asociații: *Asociația Culturală Cinefeel – “Un singur oraș, mai multe culturi”- 27.900 lei; *Asociația Pentru Adevăr – “Brăila cultural”- 28.300 lei; *Asociația Centrul de Studii Proilavia – “Istoria militară junior” – 45.800 lei.

Viața culturală a județului Brăila va fi impulsionată și susținută prin activitățile specifice ale instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Brăila. Să nu uitam că Brăila a dat mari valori culturale atât pe plan național, cât și internațional. Susținerea culturii face parte din obiectivele mele de dezvoltare locală”.