PRESEDINTELE CJ BRAILA AR SCHIMBA-O PE MARIA PUSCACIU DIN FRUNTEA CJCPCT, DAR N-ARE CU CINE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca daca n-a schimbat-o inca pe sefa Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT), Maria Puscaciu, este pentru ca n-a gasit pe cineva potrivit, cu care s-o inlocuiasca. Chiriac a lasat sa se inteleaga in mai multe randuri ca nu este multumit de activitatea acesteia si crede ca e nevoie sa vina o persoana mai tanara la conducerea Centrului, insa spune ca deocamdata, nu stie pe nimeni potrivit pentru postul respectiv.
Discutia a pornit astazi, in cadrul unei conferinte de presa, de la subiectul viitorului Muzeu al Umorului – care va fi, de fapt, o sectie a Muzeului Brailei -, proiect pe care Chiriac l-a anuntat inca de anul trecut. Seful judetului a declarat astazi ca ideea ramane valabila, insa asteapta finalizarea unui proiect cu finantare europeana, care impune anumite conditii pentru folosirea Centrului multicultural de pe strada Ana Aslan. La finele acestui an, cand se incheie proiectul, una dintre cladirile reabilitate va fi transformata intr-un Muzeu al Umorului, pe care – dupa cum a anuntat deja Chiriac -, il va conduce caricaturistul Costel Patrascan.
Chestionat, in acest context, ce se intampla cu directorul Centrului de Creatie si daca nu este adus si acolo un om mai tanar, care sa dea un suflu nou institutiei, Chiriac a spus: “Deocamdata n-am gasit back up si in momentul in care o sa gasesc…  Deocamdata ramane acolo”.
La remarca unei ziariste ca sunt multi oameni talentati si capabili in Braila, care ar putea conduce Centrul de Creatie, presedintele CJ a raspuns sec: „Eu nu-i cunosc!”.

Iata comentariile sefului judetului, incepand cu subiectul Muzeului Umorului: