Președintele CJ Brăila, întrebat despre riscul seismic al Corpurilor A și B ale Spitalului Județean: „Nu avem nicio clădire în clasa de risc seismic I. Sunt în clasa II și III”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) a fost întrebat  ieri, în cadrul ședinței de Consiliu care este riscul seismic al Corpurilor A și B ale Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Întrebarea a fost pusă de consilierul liberal Alexandru Bucălău, iar Chiriac a răspuns: „Când vorbim de Corpul A, suntem în momentul de față în licitație și sperăm ca în câteva luni să avem un contract semnat, astfel încât să începem efectiv reabilitarea și consolidarea și modernizarea acestui corp.

Dacă ne referim la Corpul B, suntem în faza de actualizare a DALI-ului, pentru că avem acea creștere a prețurilor și avem axe de finanțare pe care să-l propunem pentru consolidare și reabilitare totală, tot pe fonduri europene.

Consiliul Județean Brăila nu are în momentul de față nicio clădire care nu este prinsă sau nu este în anumite faze în ceea ce privește consolidarea și din punct de vedere seismic, dar și din punct de vedere al modernizării acestor clădiri, începând cu Facultatea de Inginerie, cu clădirea din strada Grădinii Publice nr. 13, cu Șoseaua Buzăului, cu Palatul Administrativ.

Suma necesară pentru ca să avem un județ la cheie este undeva în jur de 350 de milioane de euro. În momentul de față  CJ are contractat în jur de 130 de milioane de euro. Diferența de sumă este în anumite faze pe axe de finanțare”.

Întrebat încă o dată dacă la acest moment există risc seismic pentru Corpul A și Corpul B al Spitalului Județean, șeful județului a spus: „Nu avem nicio clădire în clasa de risc seismic I. Sunt în clasa II și III. Toate expertizele sunt făcute și am cerut o reevaluare a acestor expertize”.