Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac: „Ouă nu mai avem!” Domnule președinte, nu intenționa nimeni să vă numere ouăle. Și chiar nu era cazul să anunțați public că deja nu mai aveți!

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), vede roșu în fața ochilor când e vorba de liberali, în general și de președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, în special.

E atât de frustrat de ceea ce(-i) face Popa, că simpla prezență prin preajma lui a unor liberali îi ridică tensiunea și îl face să-și piardă uzul rațiunii.

E atât de frustrat de ceea ce(-i) face Popa, că nu se poate abține să nu zică ceva de el la fiecare ședință a Consiliului Județean Brăila, deși Popa nu are nicio legătură cu subiectul aflat în discuție.

E atât de frustrat de ceea ce(-i) face Popa, că nu răspunde întrebărilor ziariștilor, dacă aceste întrebări au fost puse și de Popa sau de cineva din partidul acestuia.

În opinia șefului CJ Brăila, refuzul său de a răspunde clar și la obiect întrebărilor puse de liberali pe teme de interes public este un mod de a-și arăta disprețul față de aceștia.

În opinia noastră, este un mod de a-și arăta disprețul față de cetățeni, care au dreptul să fie informați cu privire la chestiuni de interes public și să primească niște explicații cu privire la motivele care au stat în spatele unor decizii care le afectează buzunarul/ viața.

Chiriac preferă să răspundă cu ironii de prost gust, cu jigniri, cu atacuri, unor întrebări ale liberalilor pe care le cataloghează ca fiind „puerile”. Exemple de întrebări „puerile”:

1.„De ce tariful apei potabile din Brăila este cel mai mare din țară, deși avem Dunărea lângă noi?”

2.„De ce a crescut cu aproape un milion de lei suma alocată reabilitării Spitalului Județean?”

3.„În ce temei legal se aprobă în CJ Brăila un proiect de hotărâre ce cuprinde informații care nu reflectă situația reală, în condițiile în care consilierii județeni știu că acele informații nu sunt corecte?”.

Ce răspunsuri dă președintele Chiriac acestor întrebări?

1.„Dacă nu vă convine, beți apă direct din Dunăre!”

2.„Ouă nu mai avem!”

3.„Conform legii.”

Iulian Chiriac nu face față prea bine stresului pe care îl presupune funcția de președinte al PSD Brăila – pe care o obținut-o în luna ianuarie a acestui an -, iar faptul că sondajele care se fac în județ în ultima perioadă nu arată bine pentru partidul său îi mărește stresul.

Și el, și ceilalți social-democrați care fac parte din conducerea PSD Brăila știu că rezultatele pe care le va obține organizația la alegerile din 2024 vor fi departe de rezultatele obținute în 2020. Și asta nu e de bine pentru mărețul conducător.

Fosta conducere a PSD Brăila i-a pus în brațe lui Chiriac un coș plin cu ouă (roșii) atunci când a fost instalat în funcția de președinte al organizației – mai multe ouă decât putea duce. Pentru că nu este pregătit pentru o asemenea funcție, în cele circa șase luni de la „înscăunare” Chiriac a spart ouă pe capete.

„Ouă nu mai avem”, a declarat Chiriac la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Brăila.

O spuneți de pe acum, domnule președinte? Stați, că încă e devreme; să vedeți ce-o să fie când se vor număra ouăle roșii la alegerile din 2024, dacă veți continua să conduceți în acest stil smuls!

Ca orice conducător slab, în loc să se uite la el însuși și să vadă ce poate îmbunătăți în activitatea sa și în propriul mod de a relaționa cu cei din jur, pentru a opri pierderile în materie de ouă, Chiriac preferă să-și verse nervii pe cine-i iese în cale – pe propriii colegi de partid, pe consilierii PNL, pe ziariști. Și apoi spune că ouăle sparte oricum erau clocite, că oricum valorau „minus zero infinit” (asta e din puțul gândirii mărețului conducător)…

Ce efect are faptul că Iulian Chiriac nu e capabil să-și gestioneze nici frustrările personale, nici propriile rateuri politice? Își strică și mai mult relația cu colegii de partid, își strică și mai mult relația cu ziariștii care îndrăznesc să-l critice și ca atare, sparge și mai multe ouă. Unde dai și unde crapă…

N-a trecut decât jumătate de an de când este șef la PSD Brăila și deja este atât de stresat, că nu mai suportă să-i audă pe consilierii județeni liberali punând întrebări în ședințele de plen – răspunde în răspăr și califică aceste întrebări drept „circ”, „scandal” și demagogie”.

Îi acuză pe liberali că pun întrebări în ședințele de plen „ca să-și facă imagine”, în timp ce el postează periodic pe contul său de Facebook fotografii vechi în care dă mâna cu diverși primari PSD și scrie despre contracte pe care primarii respectivi le-au semnat la București cu luni în urmă. Asta nu o faceți pentru imagine, domnule președinte? Aveți reacții întârziate, de lăsați să se învechească fotografiile și contractele semnate de primarii PSD? Credeți că informațiile de acest gen sunt ca vinul, cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai bune?

De când a devenit președinte PSD Brăila, Chiriac a crescut în aroganță și agresivitate într-o jumătate de an cât alții în 10. Face miștouri de doi lei, refuză să dea răspunsuri clare unor întrebări care privesc chestiuni de interes public, i-a interzis vicepreședintelui CJ, Ionel Epureanu, să mai dea presei informații legate de activitatea CJ, iar în ceea ce-l privește, tratează cu dosul ziariștii care-l critică. Iulian Chiriac se comportă de parcă instituția pe care o conduce ar fi moșia lui și restricționează accesul presei care-l critică la informațiile de interes public, fiindcă principiul pe care merge el este „Cine nu e cu noi e împotriva noastră!”.

Domnule președinte, vă concentrați pe cei care „nu sunt cu dvs” în afara PSD Brăila, dar nu sesizați că se înmulțesc cei care nu sunt cu dvs în interiorul PSD Brăila, că se înmulțesc cei care se bucură pentru fiecare ou spart de dvs, fiindcă știu că la un moment dat, toate se vor sparge în capul dvs. Nu mai e mult; un an.

Și culmea, din motive care ne scapă, Iulian Chiriac  are senzația că este un președinte foarte bun. El chiar le-a spus unor colegi de partid cu care era într-o zi la masă, într-un restaurant: „Păi ce, se compară Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte PSD Brăila, fost președinte CJ Brăila – n.r.) cu mine?”.

Ferească Dumnezeu…

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns