Președintele CNAS, Andrei Baciu, la Brăila: „Oricât de dificile ar fi situațiile din Sănătate, pot fi rezolvate fără ca pacienții să aibă de suferit dacă există dorința de a lucra în echipă și o comunicare sinceră”

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a declarat vineri seară la Brăila că în această lună a existat o situație mai complicată în privința fondurilor pe care le avea la dispoziție instituția amintită,  ceea ce a dus la anumite întârzieri la plata anumitor servicii medicale.

Baciu a dat câteva detalii pe această temă în cadrul unei conferinței de presă organizate vineri seară la sediul PNL Brăila, în cadrul căreia președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, i-a relatat despre nemulțumirile exprimate pe rețelele de socializare de diverși cetățeni  care reclama faptul că în Spitalul Județean Brăila li se cere pacienților să își cumpere din banii lor unele medicamente.

Președintele CNAS a spus că vineri Guvernul aprobat o alocare suplimentară de fonduri, care vor rezolva problema la nivel național: „Există zone în care lucrurile au putut să fie gestionate foarte bine, fără sincope și fără turbulențe în ceea ce privește acordarea serviciilor de asistență medicală pentru pacienți și din nefericire, există și zone în care au fost dificultăți.

Din câte știu eu, în ceea ce privește repartizarea generală către diverșii furnizori de servicii medicale din Brăila, lucrurile au putut să fie gestionate de către CJAS de o manieră fără a avea turbulențe. Asta este și motivul vizitei mele: vreau să văd la fața locului cum se întâmplă lucrurile.

Dacă sunt probleme pe partea de finanțare, asta ține de CNAS; dacă este o chestiune de management, de structuri, asta ține mai degrabă de alte instituții. Eu cred că oricât de dificile ar fi situațiile, toate aceste lucruri pot fi rezolvate fără ca pacienții să aibă de suferit, dacă există dorința de a face și de a lucra în echipă și doi, dacă există comunicare proactivă, sinceră, transparentă”.

Sâmbătă Andrei Baciu a făcut o vizită la Spitalul Clinic Județean Brăila, unde a avut o discuție cu managerul Delia Râșnoveanu și alți reprezentanți ai unității medicale amintite.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns