Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, acuză „intoxicația cu «știri de bine»” de pe contul de Facebook al PNL Brăila

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, este deranjată de faptul că pe contul de Facebook al PNL Brăila sunt postate numai „știri de bine” despre activitatea guvernamentală și despre liberali, în general.

Dr. Ioniță afirmă într-un comunicat dat publicității că „genul acesta de supradozaj de «știri de bine» duce la intoxicații”: „Face parte din rutina mea zilnică să petrec câteva minute pe rețelele de socializare. Aflu ceea ce se întâmplă în oraș, mă pun la curent cu declarațiile unor oameni importanți ai urbei, urmăresc părerile brăilenilor. De ceva timp, observ că pagina oficială de facebook a PNL Brăila s-a transformat într-o adevărata sursă de răspândire a știrilor pozitive. Guvernul face numai lucruri bune pentru cetățeni, liderii liberali au doar activități benefice pentru români, președintele e într-o continuă mișcare pentru bunăstarea noastră.

Sunt medic și vă pot spune genul acesta de supradozaj de «știri de bine» duce la intoxicații. Mai mult, când ni se cere să le «ingeram pe nemestecate», putem vorbi despre o toxiinfecție. Este de-a dreptul indecent să trăiești în România zilelor noastre și să te prefaci că nu vezi scumpirile produselor de bază, scăderea nivelului de trai al populației, excesele unor politicieni și lipsa de soluții a guvernanților. Românii trec printr-o perioadă critică, se luptă cu prețurile la alimente, la energie, la medicamente, sunt «beneficiarii» inflației și non-performanței guvernamentale. În tot acest tablou trist, pagina oficială PNL Brăila ne bagă pe gât doar știri pozitive.

«Cuantumul burselor de merit va fi majorat de la 200 la 450 de lei» – este una dintre postările recente. Așadar, elevii merituoși vor primi 250 de lei în plus. Nu e rău deloc, dar, pentru o bună informare a cetățenilor, postați și faptul că senatorii au decis să cheltuiască un milion de euro pentru a-și cumpăra limuzine noi. Și nu orice fel de limuzine: puterea minimă trebuie să fie de 250 de cai putere, volanul să fie îmbrăcat în piele și să aibă alte dotări care ridică valoarea unei mașini la 50.000 de euro. În concluzie, un elev merituos va primi o bursă mai mare cu 250 lei, iar un senator va fi plimbat cu o mașina nouă de 50.000 de euro. Puse una lângă cealaltă, informația liberalilor parcă nu mai este atât de ușor de digerat.

Mi-ar fi plăcut să găsim pe pagina PNL Brăila și știrea conform căreia de la începutul acestui an, în Secretariatul General al Guvernului au fost înființate 26 de noi posturi de conducere, fiecare cu un salariu brut de mai multe mii de euro: 2 posturi de director, 10 posturi de director adjunct, 7 posturi de șef serviciu și 7 posturi de șef birou. La sfârșitul anului trecut, Secretarul General al Guvernului (SGG) avea aprobate 7.677 de posturi, din care erau ocupate 5.275. Pentru comparație, în august 2020, în guvernul Ludovic Orban, numărul angajaților de la SGG era de 3.133 de persoane. Mă întreb de ce o astfel de știre, care are legătura directă cu activitatea guvernamentală, nu a fost inserată într-o machetă publicitară pe pagina liberalilor brăileni.

Am fost parlamentar brăilean și am încercat să dau dovadă de responsabilitate și corectitudine față de cei care m-au votat. Mi-am pus experiența profesională în slujba comisiei în care am activat. Niciodată nu m-am gândit că este posibil ca activitatea unui deputat să fie reflectată doar pe rețele de socializare, prin machete publicitare, fără a avea măcar o intervenție în plenul Camerei. Sănătatea politică are nevoie alt tip de parlamentari, nicidecum de un exces de «știri de bine»”.