Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, despre decizia amânării rocadei guvernamentale: „O scenetă penibilă, cu actori girați de votul românilor”

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, fostă membră a PNL Brăila, se arată indignată de modul în care liberalii au sărbătorit zilele trecute 148 de ani de la înființarea PNL și de persoana care conduce în prezent acest partid istoric. Ioniță face referire la sărbătorirea 148 de ani de la înființarea PNL într-un moment în care liberalii se pregătesc să predea funcția de premier PSD-ului, la bâlbele președintelui PNL, Nicolae Ciucă și la modul în care acesta execută întocmai ordinele președintelui României.

Într-un comunicat de presă cu titlul „Sărbătoarea liberalilor, rocada «sticlă» și bâlbele premierului”, Ioniță afirmă: „148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal! 24 mai 1875 este ziua în care se semna certificatul de naștere al Partidului Național Liberal, în prezent cea mai veche formațiune politică din țară. Publicat în mai 1905 de economistul Vintilă I.C. Brătianu, articolul «Prin noi înșine» exprima «convingerea nestrămutată că prin noi înșine putem să ne desvoltăm pe toate căile».

Ca fost membru al PNL, nu am cum să nu apreciez istoria acestui partid. Dar, observând ceea ce se întâmplă azi, totul pare o glumă proastă! Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a fost prezent la Vila Florica din județul Argeș, unde se află și Muzeul Național Brătianu. Folosind binecunoscutul sau mod de a se exprima, cu ăăăăă-uri nesfârșite, generalul liberal a anunțat că peste două zile își va da demisia și va lăsa guvernarea pe mâna social-democraților. Dacă nici ăsta nu este marketing politic… Cum să vorbești despre istoria celui mai vechi partid politic din România, să menționezi că de activitatea PNL sunt legate evenimente istorice precum proclamarea independenței, realizarea Marii Uniri sau adoptarea Constituției din 1923, pentru ca la câteva minute să anunți vei demisiona?

Premierul Ciucă nu s-a gândit nci la imaginea sa, nici la cea a partidului. A primit un ordin de la Iohannis și a vrut să-l execute întocmai.

«Rotația să se desfășoare rapid, corect, sticlă», a zis președintele! «Trăiți!», a replicat generalul!

Numai că ce să vezi?! Șeful statului s-a răzgândit. Probabil impresionat de copiii ce i-au cântat la Sibiu melodia «O lume minunată», Iohannis a anunțat că se amână rotativa. «La loc comanda», a executat și generalul cu 4 stele.

O scenetă penibilă, cu actori girați de votul românilor. Oameni desprinși de realitate, acea realitate a profesorilor aflați în grevă, a elevilor și părinților debusolați, a sindicatelor din sănătate și transporturi ce amenință cu declanșarea altor proteste. Răspunsul primului liberal al țării?

«ăăă…PNL va rămâne la guvernare și își va asuma….ăăăă… în continuare reforme importante… ăăăă»!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns