Președintele Forta Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, despre mesajul Conferinței naționale „Forța de a reuși”: „Partidele de centru-dreapta trebuie să formeze o opoziție puternică, constructivă, o alternativă reală la oferta politică actuală”

La finele săptămânii trecute a avut loc la București Conferința națională „Forța de a reuși”, a partidului Forța Dreptei. Peste 1400 de participanți au fost prezenți în Aula Politehnicii din București, la un eveniment ce a dorit să marcheze faptul că “liberalismul nu va muri odată cu PNL-ul, filozofia și principiile liberale fiind duse mai departe de Forța Dreptei”. Filiala Forța Dreptei Brăila a fost prezentă cu 27 de membri.

Președintele Forta Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, precizează într-un comunicat dat publicității că alături de liderii partidului Forța Dreptei au fost invitați politicieni ai altor partide de centru-dreapta: USR (Claudiu Năsui), PMP (Eugen Tomac), Partidul Național Țărănesc (Constantin Petrina), precum și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Toți vorbitorii au criticat în termeni duri actuala coaliție de guvernare, principala vinovată de criza care macină România: PSD-PNL – o coaliție toxică, lipsită de principii morale, fără profesioniști de anvergură, mincinoasă,  slujind doar interesul de grup sau personal, care va duce România inevitabil spre colapsul economic și social.

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a transmis mesajul ca partidele de centru-dreapta să formeze o opoziție puternică, constructivă, o alternativă reală la oferta politică actuală.

«În România, oamenii corecți, oamenii educați, oamenii pregătiți, responsabili, oamenii care se duc dimineața la muncă, oamenii care spun adevărul, cărora le e rușine să mintă, oamenii care nu fură, care-și câștigă cinstit existența, sunt majoritari! Ei trebuie să se trezească și să dea direcția corectă României. România nu mai poate fi guvernată de indivizi care nu au dovedit o pregătire profesională temeinică și nici nu au statură morală. Acești indivizi conduc azi țara pentru că oamenii corecți, buni profesioniști, oamenii de bun simț și educați stau acasă în ziua votului sau refuză să participe la viața politică. Îi așteptăm să ni se alăture», a declarat Ludovic Orban.

În cadrul Conferinței Naționale au fost prezentate și adoptate strategia politică a partidului pentru anul 2024, principalele direcții ale programului de guvernare și calendarul alegerilor interne ale Forța Dreptei”, se mai arată în comunicat.