Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță: „Pentru că reprezintă un pericol pentru România, Marcel Boloș, ministrul care crește taxele cu zâmbetul pe buze, trebuie să plece!”

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, informează că parlamentarii partidului din care face parte, precum și cei ai USR au depus o moțiune simplă împotriva lui Marcel Boloș, „care, probabil, va intra în istorie ca cel mai prost ministru al Finanțelor din toate timpurile”.

Ioniță precizează într-un comunicat dat publicității: „Cu zâmbetul pe buze și bufnindu-l râsul, Marcel Boloș ne minte că toate măsurile luate sunt pentru «protejarea populației și a mediului de afaceri».

În realitate, din august până în septembrie, deficitul a crescut cu 14 miliarde de lei.  Deciziile sale spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor: a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesioniștilor și a persoanelor fizice. Astfel, din cele 22 de miliarde care ar trebui să ajungă la stat, 16 miliarde provin din suprataxarea sectorului privat și doar 6 miliarde din potențiale reduceri ale cheltuielilor de la stat. Iar în timp ce crește taxele, «zâmbărețul» de la Finanțe se preface că nu vede că au crescut prețurile, scăzând puterea de cumpărare a românilor.

Marcel Boloș e capabil să spună orice, doar pentru a proteja sistemul de pensiile speciale – acolo unde a mai adăugat pe furiș încă 500 de milioane lei – și salariații de lux ai coaliției, cum sunt șeful ASF – care are un salariu lunar de 16.000 de euro și șeful ANCOM, care câștigă lunar 9.000 de euro.

Pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru România, Marcel Boloș, ministrul care crește taxele cu zâmbetul pe buze, trebuie să plece!