Președintele HC „Dunărea“, Adrian Manole, acuză faptul că regula „40% români” bulversează cluburile sportive, la început de sezon competițional: „Nu e fair-play!”

„Când noi începem sezonul pe 1 iulie și pe 7 sau 8 iulie se schimbă regulile jocului, atunci nu mai putem vorbi de niciun fair-play” – este comentariul făcut astăzi de președintele HC „Dunărea“ Brăila, Adrian Manole, cu privire la un ordin controversat al ministrului Sporturilor, Eduard Novak, care impune ca începând cu sezonul 2022-2023, în toate sporturile de echipă, minimum 40 la sută din totalul sportivilor prezenți pe teren în timpul meciurilor oficiale să fie români.

Acest ordin a nemulțumit reprezentanții mai multor cluburi din țară, care au acuzat faptul că decizia a fost anunțată peste noapte și le aduce prejudicii din mai multe puncte de vedere, având în vedere că deja echipele au fost formate pentru noul sezon.

Manole a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu este clar la momentul actual la ce anume se aplică acest procent de 40%: strict la echipa aflată în teren (7 persoane, în cazul handbalului) sau la întreg lotul de pe raportul de joc (16 persoane, în cazul handbalului).

În plus, spune președintele HC „Dunărea”, „cred că o să ne trebuiască un  profesor pe banca de rezerve, ca să calculeze procentul ăsta, pentru că antrenorul să știe în minutul 53 unde este cu procentul”.

Pe de altă parte, a declarat Manole, la acest moment „Federația Română de Handbal nu e statutară, trebuie să-i iasă din tribunal actele președintelui și după aceea va trebui să facă un Consiliu Director, o Adunare Generală. Noi în august avem primul meci. Nu știm regulile. Cum își face domnul antrenor tacticile până atunci? Reamintesc, sezonul a început pe 1 iulie și el în momentul de față întreabă în fiecare zi care e regula pe care trebuie s-o urmăm până la urmă, ca să știe cum își face tactica. Nu știe nimeni nimic”.

Președintele HC „Dunărea” a mai spus că la ora actuală echipa are 40% dintre sportive românce, însă asta nu rezolvă problemele, fiindcă impunerea acestei reguli va afecta sistemele de joc: „Noi poate avem, de exemplu, trei pivoți, un portar și un inter stânga. Noi ar trebui să jucăm cu un inter stânga în permanență, pentru că nu avem schimbare pe acest post”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns