Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, despre care se zvonește că ar lua în calcul varianta de a trece la AUR: „Eu cu Florin Cîrligea tot timpul discut. Sunt și discuții politice, care să zicem că au prins un contur în această clipă, vizavi de ceea ce se poate face în perioada imediat următoare”

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, declară că a discutat cu colegii săi de partid mai multe variante de lucru în privința direcției pe care o au de urmat înainte de alegerile din 2024, însă deocamdată nu s-a luat nicio decizie.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Botea ar fi discutat la partid cu colegii săi despre varianta de a trece la AUR și de aceea l-am întrebat direct despre acest subiect pe liderul PMP Brăila.

Viorel Botea ne-a declarat: „Nu am discutat cu colegii la partid despre trecerea la AUR, am discutat despre faptul că avem acum mai multe opțiuni. Prima opțiunea este cea cu USR, pe care o are partidul, echipa Eugen Tomac; o altă opțiune este să mergem alături de PSD; o altă opțiune este să vedem cum decurge procesul și dacă sunt posibilități cu PNL, dar e destul de complicat și ultima opțiune este să ne ducem și să ne legăm de AUR.

Asta s-a discutat la partid, dar nu s-a hotărât nimic, pentru că deocamdată noi suntem în perioada de reorganizare. Am vorbit cu toate filialele din județ, ca să vedem opțiunile pe care le au ei și am constatat că în ordine, prima lor opțiune este să rămânem ca PMP și să facem alianță cu USR, a doua opțiune e PSD-ul, a treia este AUR și câțiva sunt pentru a ne alătura PNL”.

Întrebat care este opțiunea sa personală, liderul PMP Brăila a spus: „Opțiunea mea este ca deocamdată să fim PMP. Eu nu am fost la niciun AUR, la nimeni. Nu am eu treabă cu AUR”.

Cât privește informațiile privind faptul că ar fi discutat cu Florin Cîrligea (care acum este la AUR, chiar dacă nu recunoaște oficial acest lucru) despre o posibilă migrare a sa la acest partid, Botea a spus: „Eu cu Florin Cîrligea tot timpul discut, că suntem prieteni. Discutăm probleme care ne interesează pe noi. Sunt și discuții politice, sunt discuții care să zicem că au prins un contur în această clipă, dar avem discuții politice vizavi de ceea ce se poate face în perioada imediat următoare, înainte de alegerile din 2024”.