Președintele PMP, Eugen Tomac, despre Viorel Botea, care a trecut la AUR: „Trebuie să fie decent și când își asumă un alt drum, să lase partidului mandatul de consilier județean, pentru că este al PMP”

Președintele PMP, Eugen Tomac, s-a aflat în vizită la Brăila la finele săptămânii trecute, pentru a se întâlni cu colegii săi din județ și cu noua conducere interimară a PMP Brăila, după ce fostul președinte, Viorel Botea, a trecut la AUR.

Tomac a declarat că urmare a faptului că Botea a plecat la alt partid, el va fi exclus din PMP, iar conducerea interimară a organizației va face demersurile necesare pentru ca acesta să-și piardă mandatul de consilier județean obținut pe listele PMP și în locul său să intre în CJ Brăila un membru PMP:  ”Indiscutabil, va fi exclus. Noi am luat act de această decizie a lui Botea de a se înscrie în noul PPDD – pentru că din punctul meu de vedere AUR nu este altceva decât un PPDD rebranduit. Este păcat că ales să-și anuleze toată cariera printr-o asociere rușinoasă, din punctul meu de vedere, dar în viața politică orice este posibil. În mod clar trebuie să elibereze locul pentru că este al PMP, nu este o poziție adusă de acasă. Este o poziție obținută politic”.

Cât despre declarațiile lui Botea privind faptul că este posibil ca în urma unei sentințe date într-un proces aflat pe rol, este posibil ca PMP să se desființeze, Eugen Tomac a declarat: „Din puțul gândirii… Hai să fim serioși! Suntem aici o armată de oameni, un partid cu zeci de mii de membri, cu un istoric solid, cu multă energie și voință politică, nu se desființează, așa cum își dă cu părerea un fost coleg. PMP este un partid politic care activează în baza legilor țării. Faptul că mai avem foști colegi sau actuali colegi care fac jocul politic al altor partide este o normalitate în viața partidelor. O să vă dau un exemplu: domnul Marcel Ciolacu a preluat PSD imediat după ce s-a retras doamna Viorica Dăncilă și numele domniei sale a fost publicat în Registrul partidelor (ca președinte al PSD – n.r.) la doi ani după ce a preluat această funcție.

Nu am nicio problemă cu oamenii care se regăsesc în altă parte, este opțiunea lor, trăim într-o țară liberă, însă trebuie să fie decenți și când își asumă un alt drum, să lase partidului mandatul (de consilier județean – n.r.), pentru că este al PMP”.

Întrebat dacă ar fi dispuși să-l primească înapoi pe Viorel Botea, în cazul în care acesta ar fi interesat să revină la PMP, Tomac a răspuns: ”Nu. Îl lăsăm acolo. Să se vopsească în galben cât mai bine și să fie mulțumit de noua orientare. Eu regret că și-a anulat singur, neforțat de nimeni, nici măcar de destin, întreaga carieră, cu un partid care nu va ajunge niciodată la putere. Sunt absolut convins de acest lucru”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns