PREȘEDINTELE PNL BRĂILA A DEMISIONAT, BIROUL POLITIC JUDEȚEAN A FOST DIZOLVAT. FLORIN CÎRLIGEA RĂMÂNE INTERIMAR ȘEFUL PNL BRĂILA

Cătălin Boboc, care declară public că „nu intră în planurile lui să devină președintele PNL Brăila” are „noroc”: cel mai probabil, nu va fi deveni șeful interimar al organizației județene liberale. Dar asta nu pentru că nu a încercat să tragă sforile în acest sens și nici pentru că cei din conducerea centrală PNL nu ar fi luat în calcul această variantă, ci pentru că mai mulți aleși liberali și mai mulți președinți de organizații liberale din județ au anunțat că vor renunța la mandatele obținute în urma alegerilor din 27 septembrie și respectiv, vor renunța la funcțiile de președinți, dacă  centrul îl va desemna pe Boboc președinte al filialei PNL Brăila.

După scorul slab obținut de Cătălin Boboc, candidat la președinția CJ Brăila „aproape 24% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Iulian Chiriac,PSD, a obținut peste 50% din voturi) și după unele dintre lucrurile pe care le-a făcut acesta în campania electorală, informațiile cu privire la faptul că el ar putea fi numit președintele PNL Brăila, în locul lui Alexandru Dănăilă și să mai candideze o tură, la alegerile parlamentare, i-a înfuriat pe mulți dintre membrii PNL. O parte dintre aceștia, care au diverse funcții sau au devenit consilieri, au semnat o scrisoare transmisă conducerii centrale și au anunțat că dacă Boboc va fi numit președinte și va candida la alegerile parlamentare, ei renunța la mandatele de consilieri municipali sau de consilieri județeni și respectiv, își dau demisiile din funcțiile de președinți ai organizațiilor PNL care funcționează în municipiu. Altfel spus, liberalii refuză să accepte un șef precum Cătălin Boboc și refuză să-l susțină pe acesta în alegerile parlamentare; mai nimeni nu vrea să facă echipă cu Cătălin Boboc. Și acum nu se discută asta doar pe la colțuri, în PNL (așa cum s-a întâmplat când a fost impus de la centru drept candidat la președinția CJ Brăila), ci mai mulți liberali o spun deschis, cu subiect și predicat și cu mandatele pe masă.

Ca atare, în contextul în care președintele Alexandru Dănăila și-a dat demisia, iar Biroul Politic Județean al PNL a fost dizolvat astăzi, conducerea PNL centrală a decis ca deocamdată să-l lase la conducerea organizației pe prim-vicepreședintele Florin Cîrligea, pentru ca să fie totuși cineva care să semneze în numele organizației documentele necesare pentru validarea consilierilor liberali. Luni, centrul va numi o conducere interimară a PNL Brăila, care se va ocupa de organizarea alegerilor parlamentare, urmând ca anul viitor să se organizeze și alegeri interne în cadrul PNL Brăila.