Președintele PNL, Nicolae Ciucă: „Bugetul pentru 2024 va asigura investițiile necesare pentru modernizarea României, dar și sprijinul necesar pentru cetățeni”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că bugetul pentru 2024 „va fi un buget pentru dezvoltarea României”. Declarația a fost făcută după discuțiile avute în ședința Biroului Politic Național al PNL, în care bugetul pentru 2024 a fost principalul subiect.

Nicolae Ciucă a precizat că pentru Partidul Național Liberal, liniile roșii sunt foarte clare: „Bugetul pentru anul următor va asigura investițiile necesare pentru modernizarea României, dar și sprijinul necesar pentru cetățeni – majorări de pensii și salarii.

Este pentru prima dată în istorie când bugetul alocat pentru Educație a crescut de la 35 miliarde lei la 57 miliarde lei, o creștere de 61%, bani necesari pentru creșterile salariale promise, dar și pentru punerea în aplicare a Legilor Educației. La Ministerul Dezvoltării ne-am asigurat că vom avea fondurile necesare pentru programele de dezvoltare locală, derulate prin Anghel Saligny sau CNI.

Structurile de sănătate vor avea un buget total de aproximativ 80 de miliarde, cu o creștere pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate de peste 3 miliarde. Alocăm și fondurile necesare pentru continuarea tuturor programelor de mediu, atât de importante pentru cetățeni.

PNL pledează pentru o construcție bugetară în care investițiile publice sprijină economia și veniturile la buget, iar acestea, la rândul lor, devin surse sustenabile de creștere a veniturilor și a calității vieții pentru toți românii”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns