Președintele Popa: Avem o propunere pentru funcția de prefect al Brăilei, dar vrem să vedem cum se vor desfășura lucrurile la nivel central. Nu e sigur că vor fi schimbați prefecții și subprefecții USR PLUS

Biroul Politic Județean al PNL Brăila a discutat astăzi, printre altele, despre faptul că pe fondul crizei coaliției de guvernare este posibilă schimbarea prefecților și a subprefecților USR PLUS, după ce formațiunea politică amintită „a acționat împotriva guvernului din care face parte”, după cum a afirmat premierul Florin Câțu (PNL). În acest context, ar putea fi nevoie ca PNL să vină cu o propunere pentru funcția de prefect al Brăilei, care este ocupată în prezent de Nicușor Ciocan (USR PLUS).

Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, declară că a avut loc o discuție de principiu pe această temă și dacă va fi cazul, conducerea PNL Brăila are în vedere 2-3 persoane care sunt considerate potrivite pentru acest post: „Încă nu se știe clar ce se va întâmpla cu prefecții numiți de USR PLUS. Dacă va fi nevoie să punem la Brăila un prefect PNL, vom veni cu propunere, bineînțeles. Am discutat subiectul azi, în Biroul Politic Județean, dar a fost doar o discuție de principiu, fiindcă nu se știe la acest moment dacă vor fi schimbați prefecții USR PLUS sau nu. Noi dorim continuitate și dorim ca PNL să rămână la guvernare, pentru a pune în practică toate promisiunile făcute în campania electorală din 2020.

Dacă se va ajunge la schimbarea prefecților și subprefecților USR PLUS, sunt 2-3 colegi de-ai noștri care s-ar încadra în cerințele funcției de prefect. Noi trebuie să fim foarte atenți pe cine numim în astfel de funcții, vrem să numim oameni capabili și buni profesioniști”.

Întrebat dacă este de așteptat ca în cazul în care va fi schimbat prefectul Nicușor Ciocan, propunerea PNL Brăila pentru această funcție să fie unul dintre cei doi subprefecți (ambii fiind membri PNL), Popa a spus: „Nu neapărat. Nu spun nici da, nici nu, pentru că la momentul ăsta nu e luată nicio decizie. Toate deciziile pe care le-am luat de când sunt președinte au fost luate împreună cu colegii, nu de unul singur.

În principiu, avem o propunere pentru funcția de prefect la momentul acesta, dar vrem să vedem cum se vor desfășura lucrurile în continuare la nivel central, pentru că este posibil să nu se ajungă la schimbarea prefectului Brăilei. Deocamdată prefer să nu dau numele persoanei care este dorită de întreg BPJ. Este un membru de partid care are o prergătire adecvată, fiindcă eu încerc să promovez oameni bine pregătiți în funcții publice, pentru că ne reprezintă ca partid”.