Președintele Popa, despre inspectorul școlar general al Brăilei: „S-ar putea ca domnul Canciu să fie numit secretar de stat în Ministerul Educației sau Culturii”

Secretar de stat la Ministerul Educației sau la Ministerul Culturii – este postul pe care l-ar putea ocupa în scurt timp liberalul Cătălin Canciu, actual inspector școlar general al Brăilei. Canciu a fost întrebat astăzi despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă, în contextul în care există zvonuri cu privire la numirea sa într-unul dintre ministerele amintite.

Discuția a pornit de la faptul că șeful ISJ a transmis recent colegilor săi din învățământ un mesaj care părea unul de rămas bun. Întrebat dacă pleacă de la ISJ, liberalul a răspuns că acel mesaj a fost unul în care a vrut să arate colegilor că nu a distrus învățământul brăilean, așa cum era acuzat în anii trecuți, ci că a făcut treabă bună.

Întrebat direct dacă vom afla în zilele următoare că va pleca să lucreze într-un minister, Canciu a răspuns: „Dacă partidul meu mă consideră o resursă, oricând spun «Da»”.

„Sunt discuții la momentul acesta, dacă va fi ceva clar, vă promitem că primii care veți afla veți fi dvs”, a intervenit președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

„Până nu mă văd cu sacii în căruță, cum se spune, nu-mi place să… „, a completat șeful ISJ Brăila.

„Domnul Canciu rămâne inspector școlar general sau domnul Canciu o să plece secretar de stat în Ministerul Educației sau Culturii. Vom vedea. Nu știm astăzi cum se vor așeza lucrurile. Eu îmi doresc ca dumnealui să meargă la București, am discutat și cu el și își dorește, dar nu putem discuta de lucruri care nu suntem siguri că se vor întâmpla. Cred că merită o promovare pentru modul în care a condus ISJ pentru șase ani din ultimii șapte, rezultatele s-au văzut, sunt rezultate clare, este un om care a făcut performanță în domeniu”.