Președintele Popa: Faptul că se revine asupra unei măsuri nedrepte și Cătălin Canciu este repus în funcția de inspector școlar general nu poate decât să mă bucure

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, salută decizia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a-l readuce în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Brăila pe profesorul Cătălin Canciu (PNL), la circa 3 luni după ce îl înlocuise din funcție fără niciun fel de explicații.

Popa a postat în urmă cu câteva minute pe o rețea de socializare un comentariu pe această temă: „Revenirea lui Cătălin Canciu în funcția de inspector școlar general al județului Brăila este firească, din punctul meu de vedere, având în vedere că schimbarea sa din funcție, în urmă cu câteva luni, a fost o măsură nedreaptă, care nu a fost legată de capacitatea sa managerială sau de eventuale greșeli făcute în activitatea sa la conducerea Inspectoratului Școlar Județean. La momentul respectiv nu i-a fost reproșat nimic în ceea ce privește activitatea sa profesională, nu a existat niciun element care să justifice demiterea sa din funcție.

După cum am spus și atunci, am considerat că a fost o măsură care sancționa opțiunea lui Cătălin Canciu de a susține candidatura domnului Ludovic Orban la președinția PNL, a fost o «pedeapsă» politică.

Faptul că acum se revine asupra unei măsuri nedrepte și Cătălin Canciu este repus în funcție nu poate decât să mă bucure, fiindcă acesta este un semn că se revine la normalitate, că membrii PNL se pot simți liberi să susțină un candidat sau altul la alegerile interne, că nu este cazul să se teamă de eventuale «pedepse», dacă nu susțin candidatura «care trebuie».

L-am susținut pe colegul meu Cătălin Canciu ca inspector școlar general nu pentru că avem o relație personală foarte bună, ci pentru că este un om care are competența necesară pentru a conduce Inspectoratul Școlar, dovadă că a câștigat un concurs pentru ocuparea funcției respective și pentru că este un profesor respectat de cei din sistem. Și îl voi susține în continuare, atât timp cât activitatea sa managerială este una care-i face cinste”.