Președintele Popa (PNL), după ce omul de afaceri Florin Cârligea (PNL) a catalogat drept „demagogie” solicitările repetate ale liberalilor de reducere a tarifului apei potabile: „Nu toți suntem multimilionari în euro. Pentru oamenii cu o situație financiară mai modestă contează orice bănuț”

Președintele Organizației Județene PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că demersul inițiat de liberali privind strângerea de semnături și demararea unei acțiuni în instanță, pentru contestarea majorării substanțiale a tarifului la apa potabilă în județul Brăila, nu se adresează multimilionarilor în euro, ci oamenilor obișnuiți, care au venituri mult mai modeste.

Popa a răspuns în acest fel afirmaților făcute într-o recentă ședință a CJ Brăila de consilierul județean Florin Eugen Cîrligea (PNL), care a spus că declarațiile colegilor săi de partid cu privire la faptul că prețul apei este exagerat de mare și trebuie redus, sunt doar demagogie – „Să terminăm cu demagogia! Toți am vrea să avem dreptate, dar fără să plătim nimic. Nu se poate, din păcate!”.

Întrebat cum comentează poziția exprimată de omul de afaceri Florin Cîrligea din ședința CJ, președintele PNL Brăila a declarat: „Dacă așa a spus dumnealui, așa interpretează dumnealui lucrurile. Părerea mea este că nu toți suntem multimilionari în euro, nu toți vedem lucrurile de sus. Sunt oameni care trăiesc dintr-o pensie de 1000-1500 de lei, sunt oameni care simt acest preț al apei. Pentru a face o declarație politică numai ca să supărăm pe cineva… putem face cu toții.

Eu doar îi transmit domnului Cîrligea că declarațiile politice se fac în avantajul PNL când ești membru al PNL și se fac la partid.

Nimeni n-a închis ușa niciunui membru al PNL, ușa e deschisă pentru toată lumea cât sunt eu președinte. Că-i supărător că sunt eu astăzi președinte și nu se mai pot face înțelegeri pe la spatele meu, e cu totul altceva. Dar eu spun că prețul apei este unul supărător pentru 80%-90% din locuitorii municipiului și județului Brăila. Pentru oamenii cu o situație financiară mai modestă contează orice bănuț, iar eu să știți că nu mă adresez milionarilor în euro, mă adresez tutoror cetățenilor din municipiu și județ”.

Popa a mai spus că nu vrea să atace un coleg liberal, chiar dacă acesta s-a propunțat public împotriva campaniei inițiate de PNL Brăila: „Fiecare face cum îl duce capul, dar în 2024 se va face o analiză clară, cu implicarea și cu declarațiile fiecăruia și atunci, alături de Consiliul Director Județean al PNL Brăila, vom lua o decizie, cine merită și cine nu merită să candideze din partea PNL pe orice funcție”.