Președintele Popa (PNL) e amuzat că Iulian Chiriac nu are curaj „să spună clar, bărbătește” că va candida pentru funcția de președinte PSD Brăila: „Un adevărat lider politic! Îi țin pumnii la alegerile interne din PSD!”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că „este de-a dreptul amuzant” să vadă cum președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, „evită să spună clar, bărbătește”, că vrea să candideze pentru funcția de președinte al Organizației Județene PSD Brăila.

Întrebat cum privește faptul că Iulian Chiriac ar putea deveni președintele PSD Brăila, partid căruia PNL îi face opoziție la Brăila (deși la nivel central cele două formațiuni politice fac parte dintr-o alianță), Popa a comentat: „Din ce am văzut, în 2017 domnul Chiriac avea mai mult curaj, atunci spunea pe șleau că vrea să-i ia locul senatorului Ion Rotaru la conducerea PSD Brăila. Acum zice că vrea să se termine cu pensionarii de la CUP Dunărea, dar nu are curajul nici măcar să spună că nu ar mai vota pensionarul din fruntea PSD Brăila, darămite să declare sus și tare că vrea să candideze pentru a-i lua locul. Adevărat lider politic, numai bun de pus în fruntea PSD Brăila!

Probabil că domnul Chiriac încă n-a primit ordin de la șeful dumnealui și nu știe sigur dacă o să candideze sau nu pentru funcția de președinte al PSD Brăila, de-aia se codește să dea un răspuns clar când e întrebat despre posibila candidatură. Asta îmi arată încă o dată că dumnealui este doar un mic trepăduș care nu-și asumă nimic. Președintele Consiliului Județean este un copil ascultător care are nevoie să-i deschidă cineva calea în cariera sa politică și administrativă și apoi așteaptă noi ordine. Dumnealui ne-a arătat în cei 6 ani de când este președintele Consiliului Județean că nu se descurcă singur: la Consiliul Județean îl ține de mână cineva care a fost în tot acest timp ordonatorul principal de credite, iar la PSD îi învârtește cheița altcineva, care l-a făcut președinte al Consiliului Județean.

Domnul Chiriac e doar o marionetă care dansează după cum i se dictează. Îi țin pumnii la alegerile interne din PSD!”.